Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαχητική προετοιμασία της πανεξόρμησης με τη Διακήρυξη της ΚΕ

Στελέχη του Κόμματος μιλούν για την προετοιμασία της διακίνησης του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να δώσουν τη μάχη της πανεξόρμησης του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που στις 13 και 14 Γενάρη θα κυκλοφορήσει με ένθετη τη Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Σκοπός των Οργανώσεων είναι αυτή η μεγάλη πανεξόρμηση να αποτελέσει σταθμό στην πολιτική παρέμβαση, στην επαφή με εργατοϋπάλληλους και φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, στη γνωριμία νέων εργαζομένων με τη στρατηγική του ΚΚΕ.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να ξεπεράσει τη διακίνηση που είχε πιάσει με τη δημοσίευση των Θέσεων του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος. Μια από τις Οργανώσεις που έχουν θέσει υψηλούς στόχους είναι και η ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας. Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για το πώς οργανώνεται η επιτυχία της εξόρμησης, η Μαργαρίτα Αρβανιτάκη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βιομηχανίας, σημείωσε ότι «ξεχωριστή σημασία για την επιτυχία της πανεξόρμησης έχει η άμιλλα που διοργανώνεται μεταξύ των ΚΟΒ για την υπερκάλυψη των πλάνων διακίνησης. Με χαρτί, μολύβι και ενθουσιασμό οι Οργανώσεις προετοιμάζουν το σχέδιο για πλατύ άνοιγμα, εντάσσοντας νέους χώρους και αξιοποιώντας παράλληλα τους φίλους του Κόμματος. Τα πλάνα που τέθηκαν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα, αλλά τα στοιχεία που προκύπτουν από το σχεδιασμό της δράσης των Κομματικών Οργανώσεων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την πορεία υπερκάλυψης. Εχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία η Διακήρυξη και η συζήτηση που επιδιώκουμε να ανοίξει με εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό του Κόμματος ή παρακολουθούν "με στημένο το αυτί" για τις σύνθετες εξελίξεις, τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και την πρόταση του ΚΚΕ, όπου βρίσκεται η διέξοδος για το λαό. Να συζητηθούν δηλαδή η ανάγκη για ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, η πείρα από τη δράση του Κόμματος τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και οι στόχοι για το επόμενο διάστημα, με κριτήριο το πώς καλύτερα η καθημερινή δουλειά θα υπηρετεί τη στρατηγική, το Πρόγραμμά του και θα συμβάλλει στην ολόπλευρη ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίησή του».

Ξεχωρίζουμε τους τόπους δουλειάς


Ο Βασίλης Τόγιας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βιομηχανίας Αττικής, αναφέρει ότι ήδη οι ΚΟΒ έχουν καταστρώσει το σχέδιο ανοίγματος στους τόπους δουλειάς, με ένταξη και των οπαδών σε αυτή τη μάχη, «με στόχο να απευθυνθούμε σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, ιεραρχώντας τους χώρους στρατηγικής σημασίας». Συμπληρώνει ότι η σαββατοκυριακάτικη πανεξόρμηση αποτελεί συνέχεια του πολιτικού ανοίγματος του προηγούμενου διαστήματος, που κλιμακώνεται και ενόψει των κινητοποιήσεων και της απεργίας για τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. «Στόχος μας είναι να διακινήσουμε περισσότερα φύλλα από όσα διακινήσαμε με την Απόφαση του 20ού Συνεδρίου. Καλούμε τους εργάτες στα εργοστάσια να πάρουν και να μελετήσουν το σημαντικό ντοκουμέντο της ΚΕ του ΚΚΕ και να αποτελέσει αυτό την αφορμή για ουσιαστική συζήτηση με το Κόμμα. Οχι μόνο για την ηρωική μας Ιστορία, αλλά και για τα επίκαιρα διδάγματα, την πολιτική μας πρόταση που αποτελεί και τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για την εργατική τάξη», αναφέρει ο Β. Τόγιας.

«Η πανεξόρμηση θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα με την παρέμβασή μας στον κλάδο», αναφέρει η Ολγα Κολλιούση, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών Αττικής. «Δυνατότητες που προκύπτουν από τους δεσμούς που έχουμε αναπτύξει μέσα από αγώνες, κινητοποιήσεις, τις μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι και πρωτοστατούν οι κομμουνιστές ενάντια στην επίθεση των μεγάλων ομίλων του κλάδου στα δικαιώματά μας. Από την απήχηση της πολιτικής του Κόμματος στους χώρους δουλειάς». Για το σχέδιο της Οργάνωσης αναφέρει ότι «αγκαλιάζει όλους τους χώρους δουλειάς, από τα μεγαθήρια του κλάδου μέχρι την πιο μικρή "startup" στο χώρο της Πληροφορικής. Με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα επικοινωνούμε από τώρα, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, γραφείο το γραφείο, επιχείρηση την επιχείρηση, για την προετοιμασία της διακίνησης. Συνδυάζουμε την προσπάθειά μας αυτή με την πλατιά παρέμβαση που ξεδιπλώνουμε με αφορμή το νέο κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων που αναμένεται στον κλάδο (βλ. σελ. 12). Ούτως ή άλλως μπαίνουμε σε μια βδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, απάντησης στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. Ετσι, τη μάχη αυτή της ενημέρωσης για την απεργία στον κλάδο, της ζωντανής συζήτησης στους χώρους δουλειάς, της μαχητικής συσπείρωσης των εργαζομένων, της οργάνωσης της δράσης και πάλης τους ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης, οι κομμουνιστές θα την δώσουμε καθημερινά όλη τη βδομάδα με τον "Ριζοσπάστη" στο χέρι!».

Πανό της ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας
Πανό της ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας
Αντίστοιχα προετοιμάζεται η πανεξόρμηση και από την ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας, όπου οι Οργανώσεις βάζουν στόχο για υψηλότερη διακίνηση από αυτή με τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, ενώ σε ορισμένες ΤΟ της ΚΟ προσεγγίζει το διπλασιασμό της διακίνησης εκείνης της μεγάλης εξόρμησης.

Η προετοιμασία της πανεξόρμησης έχει ξεκινήσει πριν από τις γιορτές, με τα όργανα του Κόμματος και της ΚΝΕ, τις ΚΟΒ και τις ΟΒ, να καταστρώνουν το σχεδιασμό με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη διακίνηση των τελευταίων χρόνων με τον «Ριζοσπάστη» στο λαό της περιοχής.

Η συζήτηση και ο σχεδιασμός είναι δεμένα με την ανάγκη κατοχυρωθούν και να επεκταθούν τα βήματα που έχουν γίνει για τη συνολικότερη αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», καθημερινού και του Σαββατοκύριακου.

Η προπαγάνδιση της πανεξόρμησης έχει ήδη ξεκινήσει και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες. Σε πόλεις της περιοχής έχουν αναρτηθεί πανό, όπως και αφίσες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και χωριά. Χτες, Δευτέρα 8/1, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς με τον «Ριζοσπάστη» και με ειδική προκήρυξη που έχει εκδώσει η ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας, η οποία καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να προμηθευτούν το φύλλο με τη Διακήρυξη της ΚΕ.

Η προκήρυξη της ΚΟ αναφέρει μεταξύ άλλων, καλώντας τους εργαζόμενους να προμηθευτούν τη Διακήρυξη:

«Ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας, ακόμα και αν δεν έχεις πάρει ποτέ τον "Ριζοσπάστη" στα χέρια σου, σε καλούμε να γνωρίσεις κι εσύ την Ιστορία και τις θέσεις του ΚΚΕ.

  • Να γνωρίσεις γιατί μπόρεσε ο λαός μας να γράψει ηρωικές σελίδες με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές.
  • Να έρθεις σε επαφή με τα πολύτιμα συμπεράσματα που αποτελούν εφόδιο για τον αγώνα του σήμερα, με την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.
  • Να μάθεις από το ΚΚΕ για το ΚΚΕ και όχι από όσους το πολεμούν με συκοφαντίες, διαστρέβλωση ή και αποσιώπηση των θέσεών του. Αυτοί είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κόμματά τους, όσοι μας τσακίζουν καθημερινά τη ζωή.

Πάρε στα χέρια σου τον "Ριζοσπάστη" με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Με τη μελέτη της θα ανακαλύψεις γιατί το ΚΚΕ αντέχει τόσα χρόνια και ταυτόχρονα είναι το πιο νέο Κόμμα.

Θα διαπιστώσεις ότι το καταφέρνει αυτό γιατί εκπροσωπεί ό,τι πιο νέο και ριζοσπαστικό για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γιατί παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που είναι το μόνο ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο μέλλον για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org