Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τρέχει» η ιδιωτικοποίηση 10 μεγάλων λιμανιών

Σε 6 μήνες ξεκινάνε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας. Πρόκειται για τα λιμάνια Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας, για τα οποία η κυβέρνηση έχει προκρίνει ως πιο συμφέρον «μοντέλο» ιδιωτικοποίησης για τους επιχειρηματικούς ομίλους τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οπως ανέφερε χτες ο Χρήστος Λαμπρίδης, γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, μιλώντας στο 6ο Αραβο-Ελληνικό Φόρουμ, «μέσα στο επόμενο εξάμηνο, φιλοδοξούμε να έχουμε ολοκληρώσει την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων, ώστε να ξεκινήσουν οι αντίστοιχες διαγωνιστικές διαδικασίες».

«Οι επενδυτές, όπως ανέφερε, θα αναλάβουν τη διαχείριση των λιμανιών, την υλοποίηση υποχρεωτικών επενδύσεων με σαφή επιχειρηματικά κριτήρια και στόχο και θα είναι σε θέση να ασκήσουν την κατάλληλη πολιτική marketing, ώστε να προσελκύσουν νέους χρήστες για την παρεχόμενη υπηρεσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ