Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 7.30 μ.μ., οι Κλαδικές Εργατικές ΚΟ της ΤΟ Αρτας του ΚΚΕ καλούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρτας σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Εργατική τάξη και εξουσία - Ο πρωτοπόρος ρόλος της στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, στο φως της πείρας της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης». Στη συζήτηση θα συμμετέχει και ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., η ΤΕ Δράμας καλεί σε εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πυργελής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

-- Η ΚΟ Ναυπάκτου καλεί σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας. Από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Ο σοσιαλισμός και η πείρα της ΕΣΣΔ». Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων».

Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκέμβρη η ΤΟ Κιλκίς διοργανώνει έκθεση ντοκουμέντων για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη προγραμματίζονται: Στις 6 μ.μ. ομιλία από τον Κώστα Σιδηρόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς, και στις 7 μ.μ. παρουσίαση ιστορικού ντοκιμαντέρ για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη: Στις 6 μ.μ. ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Οι Ελληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ», και στις 7 μ.μ. παρουσίαση βίντεο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, με θέμα «Η ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις σοσιαλιστικές χώρες». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και τις δυο μέρες.

Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., η ΚΟ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί στην αίθουσα του ΦΟΜ, σε εκδήλωση με θέμα «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Τρικάλων καλεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσική παράσταση που θα περιλαμβάνει τραγούδια της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, καθώς και διαχρονικά τραγούδια του διεθνούς επαναστατικού κινήματος.

-- Οι Οργανώσεις Σάμου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση στο Καρλόβασι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου. Στις 6.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί η έκδοση «Κατακτήσεις και επιτεύγματα της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», ενώ από τις 10 π.μ. θα λειτουργεί σχετική έκθεση, όπως και έκθεση βιβλίου.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών - Ιονίου Πανεπιστημίου και το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ οργανώνουν ανοιχτή συζήτηση - εκδήλωση στο χώρο της Ιονίου Βουλής, με θέμα «Οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην Παιδεία». Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Ζακύνθου καλεί σε εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο Σαρακινάδου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τόλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής καθώς και έκθεση από την πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ, ενώ θα προβληθεί και αφιέρωμα για τον Κόκκινο Οκτωβρη.

Τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη:

-- Στις 4 μ.μ, η ΤΟ Λέσβου διοργανώνει στο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Γ', κτίριο Γεωγραφίας, Λόφος Ξενία) εκδήλωση με θέμα «Οκτωβριανή Επανάσταση και Εκπαίδευση». Θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν συζήτηση και προβολή ντοκουμέντων από την οργάνωση της σχολικής ζωής και το ρόλο του εκπαιδευτικού στο σχολείο της σοσιαλιστικής διαπαιδαγώγησης.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Νότιας Κέρκυρας καλεί σε εκδήλωση στον Αϊ Μαθιά, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου. Θα προβληθεί η ταινία «Παιδαγωγικό Ποίημα - Ο δρόμος προς τη ζωή», που στηρίζεται στο βιβλίο του Σοβιετικού παιδαγωγού Αντόν Μακάρενκο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org