Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στα συντρίμμια της Δυτικής Αττικής «χτίζει» για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Eurokinissi

Εκτακτο «αναπτυξιακό» συνέδριο στο φόντο της καταστροφής που προκάλεσε η πλημμύρα στη Δυτική Αττική εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χτες, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Πρόκειται αφενός για προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το αρνητικό γι' αυτήν κλίμα, επισπεύδοντας ένα προγραμματισμένο για αργότερα συνέδριο που στο επίκεντρο δεν έχει φυσικά τις ανάγκες του πολύπαθου λαού της περιοχής για υποδομές που θα τον προστατεύουν από φυσικά φαινόμενα, αλλά τις ανάγκες των μονοπωλίων και το σχεδιασμό μετατροπής του Θριασίου σε διαμετακομιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, αναμένεται η καταβολή των 5.000 ευρώ στα νοικοκυριά και των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν, η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στα νοικοκυριά προβλέπεται να αρχίσει εντός των επόμενων δύο ημερών, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσθετης αποζημίωσης των νοικοκυριών θα ακολουθήσει και η διαδικασία για την πρόσθετη αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Συνεπής στη γραμμή που εξαρχής τήρησε η κυβέρνηση απέναντι στην τραγωδία, του κουκουλώματος των δικών της ευθυνών, απέδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ την καταστροφή στην «άναρχη δόμηση» και στην «ανυπαρξία χωροταξικού σχεδιασμού», για τα οποία όπως είπε η ευθύνη «δεν βαραίνει τη σημερινή κυβέρνηση, δεν βαραίνει τη σημερινή Αρχή στην Περιφέρεια, αλλά αντιθέτως βαραίνει τις ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και πολύ περισσότερο μετά τη μεταπολίτευση, δηλαδή μετά το 1974». Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, που ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας των λαϊκών οικογενειών, αλλά η κυβέρνηση διατηρεί και φέρνει νόμους που ενισχύουν ακριβώς αυτήν την κατάσταση. Το «αναπτυξιακό» συνέδριο θα γίνει στην Ελευσίνα στις 16 και 17 Δεκέμβρη.

Συνεχίζεται το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού

Κατά τα λοιπά, η ενημέρωση αναπαρήγαγε την κοκορομαχία με τη ΝΔ, την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε ότι «επιχειρεί να δηλητηριάσει τη δημόσια ζωή με γραφική σκανδαλολογία, ανυπόστατες καταγγελίες και με μια τοξική αντιπολιτευτική τακτική».

Περιελάμβανε θριαμβολογίες για την ολοκλήρωση «με μεγάλη επιτυχία της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου», κατά την οποία «ανταλλάχθηκαν ομόλογα ύψους περίπου 25,5 δισ. ευρώ από μια δεξαμενή 29,6 δισ.», αφού κατά τον Δ. Τζανακόπουλο «η ανταλλαγή αυτή σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία»!

Οχι βεβαίως για το λαό, ο οποίος αναμένεται να φορτωθεί νέα μέτρα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της τρίτης «αξιολόγησης», για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, ισχυριζόμενος ότι θα ολοκληρωθεί «χωρίς την παραμικρή πιθανότητα νέων δημοσιονομικών μέτρων» και ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ολοκληρώσει τις συνομιλίες μας μέχρι το τέλος της βδομάδας».

Δεν παρέλειψε, για να «χρυσώσει το χάπι», να αναμασήσει τα περί «κοινωνικού μερίσματος» για δεύτερη συνεχή χρονιά, των ψιχίων δηλαδή στην ακραία φτώχεια από την υπεραπόδοση της αντιλαϊκής πολιτικής και το πλεόνασμα κλεμμένου απ' το λαό πλούτου.

Ερωτηθείς για την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών, ισχυρίστηκε πως η λαϊκή κατοικία προστατεύεται και πως στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που αρνούνται ενώ μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους! Ωστόσο δεν μπόρεσε να κρύψει ότι στο στόχαστρο μπαίνουν και τα σπίτια λαϊκών οικογενειών, όταν σε σχετική ερώτηση οχυρώθηκε πίσω από μια υποτιθέμενη τοποθέτηση των τραπεζών, ισχυριζόμενος πως «εξ όσων γνωρίζω, και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει σχέδιο από μέρους των τραπεζών για την ενεργοποίηση πλειστηριασμών σε ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ». Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της ΕΕΤ Ν. Καραμούζης έχει δηλώσει ακριβώς το αντίθετο, ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συμφωνία και ότι αν οι τράπεζες εκτιμήσουν, θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και για ποσά μικρότερα.

Σε σχόλιό του για το εξώδικο της Μ. Μητσοτάκη, το χαρακτήρισε «ένδειξη αδυναμίας».

Για τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι «εφόσον υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εμπάργκο όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κινηθεί εντός του πλαισίου των επιταγών και των κατευθυντήριων γραμμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε ό,τι αφορά ειδικά τη συμφωνία, σήμερα, αυτή είναι παγωμένη».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org