Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αρθούν οι περιορισμοί και να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική έκανε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης

Την άρση όλων των ορίων και περιορισμών του λεγόμενου «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ, προκειμένου να αποζημιώνει πληγέντες, εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους καθώς και την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, χτες, κατά τη συζήτηση για τις πλημμύρες στη Δυτ Αττική, που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επίσης κατήγγειλε στην ομιλία του την υποκριτική «έκφραση αλληλεγγύης» της ΕΕ, από τη στιγμή που η αρμόδια επίτροπος, Κ. Κρέτσου, επιβεβαίωσε ότι οι εν λόγω όροι και περιορισμοί ισχύουν στο ακέραιο, ενώ παρέπεμψε τη συζήτηση για πιθανή άρση των απαράδεκτων περιορισμών ...στο 2020.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην παρέμβασή του τα εξής:

«Είκοσι τρεις ανθρώπινες ψυχές μαζί και ερωτήματα για τυχόν μετανάστες που δεν καταγράφηκαν ποτέ. Μεγάλες καταστροφές για το βιος εργατικών - λαϊκών οικογενειών και μικρών αυτοαπασχολούμενων. Ολα συνέπεια της διαχρονικής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων, της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποζημιώνει τους πληγέντες στο 100% των ζημιών, φορτώνοντάς τους προκλητικά και με νέα δάνεια, στήνοντας στον τόπο του εγκλήματος "αναπτυξιακές" φιέστες. Η δε ΕΕ δεν προβλέπει καμιά αποζημίωση για τα πληγέντα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά παρά μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και όσους θησαυρίζουν ως "επενδυτές της ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων" ξεκοκαλίζοντας το "Ταμείο Αλληλεγγύης... μεγαλοκατασκευαστών". Ενώ με βάση το κριτήριο της ανταποδοτικότητας η αντιπλημμυρική προστασία παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες δεκαετίες τώρα.

Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν στο 100% τα θύματα της τραγωδίας, αίροντας όλα τα άπιαστα όρια και τους περιορισμούς της ΕΕ, με βάση το ψήφισμα που έχουν καταθέσει οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η αρμόδια επίτροπος, κα Κρέτσου, επιβεβαίωσε σήμερα εδώ ότι ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί στο ακέραιο. Για τέτοια ...αλληλεγγύη της ΕΕ μιλάμε.

Αμεσα να υλοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα με επιπρόσθετα κονδύλια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ