Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Καταδίκη αγροτών για τη συμμετοχή τους στις φετινές κινητοποιήσεις

Δε θα μας γονατίσουν τα «αγροτοδικεία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως δεν το κατάφεραν και οι προκάτοχοί της, τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα»

Από κινητοποίηση των αγροτών στην Ορεστιάδα το φετινό Γενάρη
Από κινητοποίηση των αγροτών στην Ορεστιάδα το φετινό Γενάρη
Σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και ένα μέλος της Επιτροπής του Μπλόκου του Θουρίου, που δικάστηκαν χτες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς το φετινό Φλεβάρη.

Στο πλευρό των διωκόμενων αγροτών, έξω από τα δικαστήρια αλλά και μέσα στη δικαστική αίθουσα, βρέθηκαν, από νωρίς χτες το πρωί, συνάδελφοί τους αγρότες από την περιοχή του Βόρειου Εβρου, εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και Μπλόκων, καθώς και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου και συμμετείχαν στη συγκέντρωση καταδίκης της ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Την υπεράσπιση των διωκόμενων αγροτών είχε αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης.

Τόσο η καταδίκη των δύο αγροτών όσο και οι 210 κλήσεις που έχουν σταλεί σε αγρότες του Νότιου Εβρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης για να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις κινητοποιήσεις του 2016, στοχεύουν στην τρομοκράτηση της αγωνιζόμενης αγροτιάς, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζει νέες δυναμικές κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Οπως υπογράμμιζε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», με ανακοίνωσή της πριν από τη δίκη, η τρομοκρατία των «αγροτοδικείων», που φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να γονατίσει τους αγρότες, όπως δεν το κατάφεραν προηγουμένως τα «πράσινα» και «γαλάζια» «αγροτοδικεία».

Η Ομοσπονδία αναδείκνυε επίσης ότι είναι οι αντιαγροτικές πολιτικές αυτές που αναγκάζουν τους αγρότες να αφήνουν τα χωράφια τους και να βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα. «Από τη μια, η νέα ΚΑΠ, η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, το νέο "πράσινο τέλος" στο νερό, οι αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά. και, από την άλλη, η ακρίβεια στα εφόδια και οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε απόγνωση. Με την πολιτική τους θέλουν να μας διώξουν από τα χωράφια και τα χωριά μας, για να παραδώσουμε το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της εμπορίας, της μεταποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε λίγα μονοπώλια και νεοτσιφλικάδες. Δεν θα το επιτρέψουμε», σημείωνε.

Αύριο η περιφερειακή σύσκεψη στην Ανατ. Στερεά - Εύβοια

Οι περιφερειακές συσκέψεις αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, συνεχίζονται αύριο, Κυριακή, με την περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, στην Ανθήλη, στις 11 π.μ. Στη σύσκεψη καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και Αγροτικοί Σύλλογοι της Βοιωτίας, της Φωκίδας και της Εύβοιας. Εκ μέρους της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα πάρει μέρος ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας.

Σύσκεψη διοργανώνει επίσης την Πέμπτη 7/12, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων. Στη σύσκεψη, εκ μέρους της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα συμμετάσχει ο Ρ. Μαρούδας.

Εκλογοαπολογιστική της ΕΟΑΣ Καρδίτσας την Τρίτη

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, την Τρίτη 28/11 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ. Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός δράσης του προηγούμενου διαστήματος και θα καταρτιστεί σχέδιο δράσης, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τις άλλες Ομοσπονδίες της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ