Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Φασιστικά - εθνικιστικά συνθήματα στο ΚΕΕΔ

Στρατεύσιμοι της 2017 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ, που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο, καταγγέλλουν στον «Ριζοσπάστη» πρωτοφανή καψόνια και όργιο εθνικιστικών συνθημάτων. Βέβαια, περιστατικά σαν κι αυτά, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο αποτελούν «ρουτίνα», κι εδώ γεννιούνται αρκετά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λαμβάνουν χώρα και από ποιους.

Προκαλεί, πραγματικά, ανατριχίλα - και μόνο στο άκουσμα - το γεγονός ότι φαντάροι έπεσαν για έρπυση - εκτός εκπαίδευσης - μέσα στις λάσπες, την ίδια μέρα που λίγα μέτρα έξω από το στρατόπεδο του ΚΕΕΔ πνιγόταν μια ολόκληρη περιοχή κάτω από τόνους λάσπης.

Προκαλούν ανατριχίλα τα εμετικά, φασιστικά συνθήματα που αναγκάζονται να φωνάζουν εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι. Παραθέτουμε μερικά από αυτά:

«Αίμα να 'ναι κι ό,τι να 'ναι... τουρκικό, σκοπιανό, αλβανικό... τα Μ16 να βαράνε, χήρες κι ορφανά να κλαίνε και τα σπίτια τους να καίμε».

«Ητανε ένα καράβι, ένα αρματαγωγό... πάει παραλία, στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία... και όποιον Τούρκο βρήκανε του πήραν το κεφάλι».

Συνθήματα που καλλιεργούν μίσος για τους γειτονικούς μας λαούς, με τον πιο χυδαίο τρόπο. Οι ευθύνες της διοίκησης του στρατοπέδου είναι τεράστιες, καθώς αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν μέρα μεσημέρι, όταν, δηλαδή, όλοι οι αξιωματικοί βρίσκονται στο στρατόπεδο. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το ίδιο στρατόπεδο, όπου το Μάη του 2017 έγινε προσπάθεια - ανεπιτυχώς - να παρεμποδιστεί εξόρμηση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, παρατάσσοντας φαντάρους εκτός(!) στρατοπέδου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες φαντάρων τα τελευταία χρόνια, δεν έχει κάνει το παραμικρό για να σταματήσει αυτά τα φαινόμενα, τα οποία δεν αφορούν μόνο το ΚΕΕΔ αλλά συμβαίνουν και αλλού.

Οι φαντάροι, που είναι παιδιά του ελληνικού λαού, να ξεσκεπάσουν, να αποκαλύψουν τους φασίστες μέσα στα στρατόπεδα. Να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα στις μονάδες τους, να απειθαρχήσουν να εκτελέσουν «καψόνι» και να φωνάξουν εθνικιστικά - φασιστικά συνθήματα.


Ω.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ