Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης στους πληγέντες

Κάλεσμα για έμπρακτη αλληλεγγύη με την προσφορά εθελοντικής εργασίας και υπηρεσιών στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική απευθύνουν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο:

  • Η ΟΒΣΑ και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων δίνουν ραντεβού στις 9 π.μ. στην πλατεία της Μάνδρας, προκειμένου ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, καυστηρατζήδες, σιδηροαλουμινάδες, ξυλουργοί κ.ο.κ. να βοηθήσουν λαϊκά νοικοκυριά και μικρά καταστήματα, στην επισκευή ζημιών που έχουν υποστεί. Επίσης, η ΟΒΣΑ διοργανώνει σύσκεψη αυτοαπασχολουμένων μεθαύριο Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στο καφενείο Καλογήρου στην κεντρική πλατεία Μάνδρας.
  • Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής δίνει ραντεβού στις 7 π.μ. στην Ομόνοια, από όπου θα γίνει μεταφορά με πούλμαν στις πληγείσες περιοχές.
Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Σήμερα επίσης, Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι και ομάδες της ΟΓΕ θα παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας. Η στήριξη των πλημμυροπαθών με είδη πρώτης ανάγκης οργανώνεται καθημερινά, από την περασμένη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία, από σωματεία και εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Παράλληλα, τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζουν σωματεία και φορείς:

-- Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, καθημερινά, στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ (από τη 1.30 μ.μ. έως τις 2.30 μ.μ.).

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, καθημερινά, στην έδρα της (5 - 9 μ.μ.).

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, καθημερινά από 27/11 έως και 8/12, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (στη Στεφ. Σαράφη 40, 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 7 μ.μ. - 9 μ.μ.).

-- Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), από 9 π.μ. έως 4.30 μ.μ. και από 6 έως 8.30 μ.μ

Αρνηση του ΔΕΔΔΗΕ στην προσφορά εθελοντικής εργασίας!

Οι εργαζόμενοι στην «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», που δουλεύουν στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική, παρόλο που είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, προσφέρθηκαν να εργαστούν εθελοντικά για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Μαζί με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής ζήτησαν στις 21/11 από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να μεσολαβήσει προκειμένου να προσφέρουν την εργασία τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Σωματείο, ο ΔΕΔΔΗΕ «αρνήθηκε, γιατί δεν διαθέτει τα μηχανήματα που απαιτούνται για τις εργασίες αυτές, αφού πλέον όλες οι υποχρεώσεις συντήρησης έχουν παραχωρηθεί στους εργολάβους. Επιπλέον διατύπωσε ότι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για την περίπτωση εργατικού ατυχήματος, καθώς οι εργαζόμενοι της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ δεν είναι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, το Σωματείο επισημαίνει: «Μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, εργαζόμενοι θέλουν να βοηθήσουν άλλους εργαζόμενους αφιλοκερδώς, δεν μπορούν όμως, καθώς δεν διαθέτουν τα μέσα εργασίας, τα εργαλεία και τα μηχανήματα. Αυτά τα διαθέτει ο καπιταλιστής και τα χρησιμοποιεί μόνο για το κέρδος του. (...) Τέλος, για άλλη μία φορά αναδεικνύονται οι μεγάλες ευθύνες της ΔΕΗ και κατ' επέκταση της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, οι οποίες έχουν παραδώσει στους εργολάβους στρατηγικής σημασίας υποδομές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ