Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ 33ης Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»!

Σε επιστολή τους που έστειλαν στον «Ριζοσπάστη» στρατιώτες που υπηρετούν στην 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πολυκάστρου Κιλκίς αναφέρουν:

«Εμείς, στρατιώτες που υπηρετούμε στην 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο Πολύκαστρο Κιλκίς, στέλνουμε αυτήν την επιστολή, για να εκφράσουμε μέσα από τις σελίδες του "Ριζοσπάστη" την ανησυχία μας για τις εξελίξεις. Ενώ η γειτονιά μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αφρική κ.λπ.) μοιάζει με καζάνι που βράζει, η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποφάσισε να αναλάβει επικίνδυνο ρόλο στην περιοχή, θέτοντας έτσι τη χώρα μας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

-- Αποφάσισε όχι μόνο να ανανεώσει την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, αλλά και την αναβάθμισή της (με ό,τι αυτό συνεπάγεται...).

-- Σχεδιάζει να δημιουργήσει μια σειρά από νέες στρατιωτικές βάσεις για το ΝΑΤΟ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για βάση ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Οι εξελίξεις αυτές θεωρούμε ότι βάζουν τη χώρα μας και το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν ξεχνάμε το ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το ρόλο που έπαιξαν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατά τη στρατιωτική δικτατορία του 1967 - 1974 στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι με την ευλογία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έχει γκριζαριστεί το Αιγαίο.

Τι έχουμε να κερδίσουμε ως λαός από όλα αυτά τα πολεμικά παιχνίδια; Πρόκειται να ζήσουμε καλύτερα; Πρόκειται να διασφαλιστεί η ειρήνη στη γύρω περιοχή; Πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα που μας ταλανίζουν εδώ και χρόνια; Είναι προκλητικό, την ώρα που οι μισές οικογένειες στην Ελλάδα ζουν στα όρια ή κοντά στα όρια της φτώχειας, την ώρα που οι δαπάνες για τους φαντάρους είναι μηδαμινές με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης σε πολλά στρατόπεδα της χώρας να είναι άσχημες, η Ελλάδα να παραμένει η 2η χώρα μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ.

Οι Ελληνες φαντάροι και στρατιωτικοί δεν έχουμε καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας για τους πολέμους και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η θέση μας είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, των μανάδων και των πατεράδων μας και όχι ενάντια στα συμφέροντά τους.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου! Οχι στον καλλιεργούμενο ρατσισμό και εθνικισμό! Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε!»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ