Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
29ο «ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Πρωτοφανής επιστράτευση δυνάμεων καταστολής για την «προστασία» του οργίου νοθείας και εκφυλισμού

Κλειδαμπαρωμένες βρήκαν τις πύλες οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ναυτεργατών!
Κλειδαμπαρωμένες βρήκαν τις πύλες οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ναυτεργατών!
Λιμενικούς και «βατραχανθρώπους» επιστράτευσαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι εφοπλιστές και οι άνθρωποί τους στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να «διασφαλίσουν» το όργιο νοθείας και εκφυλισμού στις διαδικασίες του 29ου συνεδρίου της ΠΝΟ, το οποίο πραγματοποιήθηκε χτες στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του ΟΛΠ στην Ακτή Ξαβέρη.

Οι δυνάμεις καταστολής είχαν στρατοπεδεύσει στο εσωτερικό και στον αύλειο χώρο του κτιρίου με αποστολή να προσφέρουν «προστασία» στη νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ, προκειμένου αυτή απρόσκοπτα να εκτελέσει το «συμβόλαιό» της προς τα αφεντικά. Να αλλοιώσει δηλαδή για μια ακόμα φορά τους συσχετισμούς και τη θέληση των ναυτεργατών, να εμφανίσει ως αποφάσεις εργατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης ό,τι υπαγορεύει το κεφάλαιο.

Ηταν μάλιστα τέτοια η πρεμούρα όλου αυτού του συρφετού να φέρει σε πέρας την αποστολή του, που έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει να εμποδίσει την είσοδο ακόμα και σε εκλεγμένους με την ψήφο των ναυτεργατών αντιπροσώπους!

Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις των ταξικών ναυτεργατικών συνδικάτων, ναυτεργάτες, σπουδαστές από το ΚΕΣΕΝ και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και μαζί τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από άλλους κλάδους, αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά στην ΠΕΜΕΝ, στη συνέχεια συντεταγμένα με πορεία έφτασαν στο κτίριο του ΟΛΠ, προκειμένου να καταγγείλουν τη νοθεία που είχαν προδιαγράψει για το συνέδριο οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Από την πορεία των ταξικών συνδικάτων προς το κτίριο του ΟΛΠ
Από την πορεία των ταξικών συνδικάτων προς το κτίριο του ΟΛΠ
Οταν έφτασαν μπροστά στο κτίριο, βρήκαν κλειδαμπαρωμένες με λουκέτα τις πύλες του κτιρίου, ενώ οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ναυτεργατών άκουσαν τους λιμενικούς να τους λένε «δεν περνάτε»! Μαζί με τους λιμενικούς ήταν άνθρωποι της ΠΝΟ με περιβραχιόνιο «περιφρούρησης», οι οποίοι υποδείκνυαν σε ποιους επιτρέπεται η είσοδος, τους οποίους έμπαζαν από μία μικρή πλαϊνή πόρτα!

Η καταστολή συμπληρώνει τη σφοδρή επίθεση στο σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων

Με την αποφασιστικότητά τους, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι κατάφεραν να ανοίξουν τις πύλες και να μπουν στο χώρο του συνεδρίου, όπου αντήχησαν τα συνθήματα «ΠΝΟ ναυτεργατών και όχι των εφοπλιστών», «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». Ταυτόχρονα, μπροστά από το υποτιθέμενο «προεδρείο» που είχε εκλέξει η νόθα πλειοψηφία ξεδιπλώθηκε από τους ναυτεργάτες πανό με τη φράση «Συνδικάτα ταξικά και όχι εργοδοτικά».

Από τη ντουντούκα, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, κατήγγειλε ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έβαλε τις «κατασταλτικές δυνάμεις να μας συνοδεύουν και να μας υπαγορεύουν τι θα πούμε». Υπενθύμισε ότι ιστορικά όποτε έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα εναντίων των εργατών, ακολούθησε σφοδρή επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, επισημαίνοντας ότι ήδη έρχεται το «προαπαιτούμενο» του κεφαλαίου για τις αντεργατικές ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο, ενώ στη Βουλή την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση ενός ακόμα αντιδραστικού νομοσχεδίου σε βάρος των ναυτεργατών.

Τόνισε ακόμα ότι «το ψευτοσυνέδριο δεν έχει καμία σχέση με τους ναυτεργάτες, την εργατική τάξη, τις ανάγκες του συνόλου των εργαζομένων της χώρας».

Εκ μέρους των συνδικαλιστών από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, το λόγο πήρε και ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, επισημαίνοντας ότι «εκπροσωπούμε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν μαζί στο ίδιο βαπόρι με τους ναυτεργάτες». Χιλιάδες εργαζόμενους «που δεν θα νομιμοποιήσουν τέτοιου είδους συνάξεις, νόθα συνέδρια να αποφασίζουν για το μέλλον τους», σημειώνοντας πως το γεγονός ότι αυτό το «συνέδριο» γίνεται υπό την «επίβλεψη των δυνάμεων καταστολής ανοίγει δρόμους». Εκανε σαφές ότι «θα είμαστε στο πλευρό των ναυτεργατικών ταξικών σωματείων» και ότι θα ενταθεί η πάλη ώστε «συνολικά η εργατική τάξη να επιβάλει την πραγματική εργατική εκπροσώπηση στα όργανά της, με στόχο να αποφασίζει και να απαντάει στην επίθεση που δέχεται, να αποφασίζει στα συνέδριά της πώς θα αγωνιστεί για να καλυτερεύσει τη ζωή της σήμερα και τι θα κάνει για να μπορέσει να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές».

Δράση μέσα και έξω από τα καράβια για την ανασύνταξη του κινήματος

Την απροκάλυπτη παρέμβαση κυβέρνησης, εφοπλιστών, εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών με τη χρήση δυνάμεων καταστολής καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αναδεικνύοντας παράλληλα το μέγεθος της νοθείας που «προστάτευε» αυτή η επιχείρηση.

Οπως σημειώνουν, «αυτοί οι νόθοι αντιπρόσωποι θα ψηφίσουν μόνο για τη θέση του γενικού γραμματέα, καθορίζουν - "εκλέγουν" τους αντιπροσώπους τους για τη ΓΣΣΕ, αλλοιώνοντας παραπέρα το συσχετισμό δυνάμεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Διατηρούν ένα καταστατικό που έχει φτιαχτεί με τον αντεργατικό ν.330/1976 και άλλα βασιλοχουντικά διατάγματα, με αποκλεισμό αντιπροσώπων από την εφαρμογή του περιορισμού του 1/10, αποκλείοντας 34 σε σύνολο 105 αντιπροσώπων».

Καταγγέλλουν «το βούρκο της συναλλαγής μεταξύ εφοπλιστών, κυβέρνησης και των εκπροσώπων τους στην ΠΝΟ», όπου «βρίσκουν έδαφος η "δίκαιη ανάπτυξη", η ανταγωνιστικότητα και τα μέτρα καταστολής», τονίζοντας ότι οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν «την ένταση της επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων» από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι «επιδιώκουν την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών ΣΣΕ, γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χτύπημα των εργασιακών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, το δικαίωμα της απεργίας».

Καλούν τους ναυτεργάτες «να συνεχίσουμε τη δράση μέσα και έξω από τα καράβια, μέσα από την οργανωμένη πάλη να γίνουν αλλαγές σε ταξική κατεύθυνση στα σωματεία, στην ΠΝΟ, για την ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην περάσουν η σαπίλα, ο εκφυλισμός και η αστυνομοκρατία στα συνδικάτα(2017-11-24 00:00:00.0)
Αυτός ο συρφετός δεν έχει σχέση με τους ναυτεργάτες!(2002-12-04 00:00:00.0)
Οργιο παραχάραξης από τις δυνάμεις της "συναίνεσης"(1998-01-17 00:00:00.0)
Μάχη κατά της επιχειρούμενης νοθείας(1997-12-03 00:00:00.0)
Αρχίζει με μεθοδεύσεις νοθείας!(1995-03-16 00:00:00.0)
Νόθοι εκλέγουν νόθους για τη ΓΣΕΕ!(1995-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ