Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Δόθηκε απάντηση στην κοροϊδία και στο θράσος της κυβέρνησης

Συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο για την «αναπτυξιακή» φιέστα στο νησί

Με το συλλαλητήριο που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ξεσκέπασε την κοροϊδία της «αναπτυξιακής φιέστας» που οργάνωσε, με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης, εκπροσώπων της Περιφέρειας και των επιχειρηματιών στο νησί. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σολωμού, με ομιλητή τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιώργο Κωνσταντίνου.

Την ώρα που κυβέρνηση και Περιφέρεια πανηγύριζαν για το γεγονός ότι το νησί συγκαταλέγεται ανάμεσα στους «πρωταθλητές» του Τουρισμού, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει καταντήσει κουρελόχαρτο και η απληρωσιά τσακίζει κόκαλα. Την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, έκανε λόγο για «κίνητρα» στους νέους επιστήμονες για να δουλέψουν στον τόπο τους, τα σωματεία και οι φορείς κατήγγειλαν πως στο νοσοκομείο του νησιού δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν υπάρχει απαραίτητος εξοπλισμός (μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος, οφθαλμολογικό κ.ά.) και το προσωπικό δεν επαρκεί.

Η «ενόχληση» της κυβέρνησης για την κινητοποίηση εκδηλώθηκε με την επίθεση προς το Εργατικό Κέντρο και τους εργαζόμενους που ανέλαβε εργολαβία η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο συντονιστής της έκανε λόγο για «πρωτοφανή διοργάνωση αντι-συγκέντρωσης» και χαρακτήρισε τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αποκαλύπτουν την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης» εκφραστές της «μιζέριας» που «καταστροφολογούν».

Την απάντηση την πήρε από το Εργατικό Κέντρο, που υπενθύμισε στους «πλασιέ» της κυβερνητικής προπαγάνδας πως στο νησί έχουν γίνει μέσα στο τρέχον έτος πάνω από 3.000 διακοπές ρεύματος, για μεγαλύτερα ή πιο σύντομα διαστήματα, ενώ οι κάτοικοι των χωριών που κάηκαν μέσα στο καλοκαίρι, δεν έχουν λάβει την παραμικρή αποζημίωση, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ