Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Πρόταση για αγωνιστική κλιμάκωση με απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Κάλεσμα να πάρουν απόφαση για την προκήρυξη πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στις δρομολογημένες από κυβέρνηση - κουαρτέτο - κεφάλαιο ανατροπές στο δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργαζομένων, αλλά και στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα που είναι στα κυβερνητικά συρτάρια, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να προτάξουν τα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, να παλέψουν διεκδικώντας: Εδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Υπενθυμίζεται πως ήδη στην κατεύθυνση αυτή, δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν προσυπογράψει το κάλεσμα 9 Ομοσπονδιών Εργαζομένων και Συνταξιούχων για την προκήρυξη απεργίας ενάντια στις ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Την πρόταση για πανεργατική 24ωρη απεργία στις 14 Δεκέμβρη κατέθεσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Την ίδια πρόταση για την προκήρυξη απεργίας θα καταθέσει σήμερα η ΔΑΣ στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη συνδικάτων, με αντικείμενο την κλιμάκωση της πάλης, την Τετάρτη 29/11, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Studio New Star Cinema» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ