Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους

Τον αγώνα για τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Φλεβάρη του 2016 και τις θέσεις εργασίας τους συνεχίζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης». Το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, που πλέον λειτουργεί από τη «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ».

Το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» καταγγέλλει το άνοιγμα καταστημάτων της επιχείρησης από τα «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» χωρίς τους εργαζόμενους που εργάζονταν σε αυτά και μετά από μήνες απληρωσιάς προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Θυμίζει ότι παρά το ΠΔ 178/2002 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, επιχειρούν «με μεταβίβαση της επιχείρησης κάτω από το τραπέζι» να αντικαταστήσουν το παλιό προσωπικό με νέο, που θα δουλεύει με ακόμη λιγότερα χρήματα και χωρίς δικαιώματα.

«Η καλοστημένη μηχανή που στήθηκε ώστε να απαλλαγούν από το προσωπικό πρέπει να σταματήσει», τονίζει, «καλούμε το υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν να καλούν τους εργαζόμενους να επιδιώξουν τις απολύσεις τους, υποσχόμενοι τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας. Καλούμε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει να βάζει πλάτη στις επιδιώξεις των εργοδοτών. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» (2018-02-03 00:00:00.0)
Αποφασιστικές παρεμβάσεις ενάντια στα σχέδια εργοδοτών - κυβέρνησης (2017-05-24 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στις εργοδοτικές απειλές και τον κυβερνητικό εμπαιγμό (2016-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org