Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Καταγγέλλει τον επιζήμιο ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στη ΣΤΑΣΥ

Τον επιζήμιο ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα σωματεία των Σταθερών Συγκοινωνιών (ηλεκτρικός, μετρό, τραμ) αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους.

Με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις των εν λόγω πλειοψηφιών σημειώνει: «Το "δούλεμα πάει σύννεφο" και από την κυβέρνηση και από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των Σωματείων. Οι παρατάξεις που διοικούν τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ "ανακάλυψαν" ξαφνικά ότι οι κυβερνήσεις μάς δουλεύουν και ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

(...) Οταν η ΔΑΣ τους καλούσε για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε αυτήν την αντεργατική καταιγίδα, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ σφύριζαν αδιάφορα, ποτέ δεν οργάνωσαν κοινή πάλη εργαζομένων στα ΜΜΜ και επιβατικού κοινού. Αποδέχτηκαν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με όρους αγοράς και τώρα έχουν το θράσος να καλούν τάχα σε ενότητα.

Ταυτόχρονα, τυχοδιωκτικά προσαρμόζουν και αναπροσαρμόζουν το όποιο απεργιακό πρόγραμμα ανάλογα με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αποφασίζουν το πρωί κινητοποίηση και το απόγευμα την παίρνουν πίσω. Απεργεί η "Ενωση" στον ΗΣΑΠ και λειτουργεί το ΣΕΛΜΑ και αντίστροφα. Βάζουν απέναντι τους επιβάτες, απογοητεύουν τους εργαζόμενους. Εχουν καταργήσει και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν κάνουν Γενικές Συνελεύσεις».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στη ΣΤΑΣΥ να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των πλειοψηφιών. Παράλληλα, τους καλεί «να παλέψουμε σαν μια γροθιά» για τη «δημιουργία ενός Συνδικάτου στη ΣΤΑΣΥ. Για να σταματήσει η πολυδιάσπαση των εργαζομένων, να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα (...) Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής μας».

  • Στο μεταξύ, νέα στάση εργασίας έχει κηρύξει για αύριο Τετάρτη το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, με τη συνδικαλιστική πλειοψηφία να θέτει ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία (2018-06-19 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας αντί για απεργία από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (2017-05-16 00:00:00.0)
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (2017-04-29 00:00:00.0)
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (2017-04-28 00:00:00.0)
Χωρίς ηλεκτρικό, τρόλεϊ και πράσινα αύριο, για έξι ώρες (1998-09-23 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της ΔΑΣ - ΟΑΣΑ (1996-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org