Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Αποφασιστικές παρεμβάσεις ενάντια στα σχέδια εργοδοτών - κυβέρνησης

Με την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων έσπασε, για άλλη μια φορά, η προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής να διευκολύνουν τα σχέδια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ να βάλουν χέρι στα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» και να τα δουλέψουν χωρίς να προσλάβουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αν και ρητά προβλέπεται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Χτες, από νωρίς το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις (περιπολικά, κλούβα των ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας) είχαν πάρει θέση έξω από το κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Περαία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολύνουν την εργοδοσία της «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» να αδειάσει το κατάστημα από εξοπλισμό και εμπορεύματα και να εγκαταστήσει καινούργια.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι, απαιτώντας να σταματήσει κάθε τέτοια διαδικασία, καθώς υπάρχει προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, όπου έχουν προσφύγει με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή νομικής ή πραγματικής κατάστασης περιουσιακών στοιχείων και μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού από τα καταστήματα. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την Παρασκευή 26/5.

Μετά την αποφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων, τελικά δεν προχώρησε η μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού.

Παρόμοια επιχείρηση στήθηκε και στο κατάστημα της «Καρυπίδης» στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Εκεί, υπάλληλοι της μεταφορικής εταιρείας πρόλαβαν να μεταφέρουν εμπορεύματα και εξοπλισμό κοντά στην έξοδο του καταστήματος, όμως πριν ολοκληρώσουν την επιχείρηση, παρενέβησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης».

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» είναι απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο και παλεύουν διεκδικώντας πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org