Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Καταγγέλλει βρώμικη επίθεση σε βάρος στελέχους του ταξικού κινήματος

Τη συνδικαλιστική παράταξη «Συσπείρωση Υπαλλήλων» ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας (σε επίπεδο Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ στηρίζεται από τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή»/ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ στο νομό «για τη βρώμικη επίθεση που εξαπέλυσε απέναντι στο στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και της παράταξής μας Εύη Καρυδάκη».

«Με μια μηχανορραφία, σημειώνει η ΔΑΣ, (...) προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν πως η συναδέλφισσα πήρε μέρος στη διαδικασία της "αξιολόγησης" που διεξάγεται από την κυβέρνηση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων. Μοναδικό τους "πειστήριο" το κενό έντυπο "αξιολόγησης" που επέστρεψε η συναδέλφισσα στον προϊστάμενό της ως απαράδεκτο.

(...) Η όλη επιχείρηση συκοφάντησης είναι συντονισμένη με την επίθεση που κάνει και η δημοτική αρχή Βόλου στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η οποία καλεί τη συναδέλφισσα σε απολογία, γιατί έσκισε το κενό έντυπο αξιολόγησης (...). Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν τη στοχοποίηση των πρωτοπόρων συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

(...) Αυτή η επίθεση απέναντι στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος δεν είναι τυχαία. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η διαδικασία της "αξιολόγησης" - τρομοκράτησης των δημοσίων υπάλληλων είναι σε εξέλιξη, όπως και οι αντιδράσεις τους. Η κυβέρνηση στοχεύει να προχωρήσουν άμεσα οι μνημονιακές τις δεσμεύσεις, όπως είναι και η "αξιολόγηση".

Στο σχέδιο αυτό έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο συνδικαλιστικές πλειοψηφίες όπως η "Συσπείρωση Υπαλλήλων" που οι ομόσταυλοί τους κυριαρχούν στη Διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Με τις πρωτοβουλίες τους στρώνουν τον δρόμο για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής είτε κάνοντας τα θελήματα των δημάρχων, είτε βγάζοντας την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση.

(...) Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι προπομπός για την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος της εργατική τάξης και του λαού μας. Γιατί στο στόχαστρό τους έχουν το σύνολο των εργαζομένων κι όχι μόνο τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Καμιά ανοχή στα αφεντικά και τους υπηρέτες τους. Δεν θα μας νικήσουν, να τους τσακίσουμε. Ολοι στον αγώνα!».

Για το θέμα έδωσαν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της παράταξης ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, που στηρίζει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφούσα ενιαία παράταξη ανέλαβε τη συνέχιση της βρώμικης δουλειάς κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε η δημοτική αρχή Μπέου - Θεοδώρου, η οποία απάντησε με συκοφαντικές επιθέσεις στην καταγγελία της παράταξης του ΠΑΜΕ για τα 7 εργατικά «ατυχήματα» που έγιναν στο δήμο Βόλου, καθώς και την έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ