Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο καλούν και εργατικά συνδικάτα

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της συγκέντρωσης στο υπουργείο Οικονομικών που διοργανώνουν την Τετάρτη 1η Νοέμβρη, στις 9 π.μ., τα κλαδικά Σωματεία Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Ξυλουργών και Μετάλλου, «εγκαινιάζοντας» το αγωνιστικό δεκαήμερο δράσης των αυτοαπασχολούμενων που διοργανώνουν πανελλαδικά οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, την ίδια μέρα και ώρα, καλούν και εργατικά συνδικάτα της Αττικής, στο πλαίσιο της πάλης ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

Την περασμένη Τετάρτη διοργανώθηκαν συσκέψεις από τις τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ Ν. Ηρακλείου και Ν. Ερυθραίας. Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές τις επόμενες μέρες, ενώ το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι για την ερχόμενη Κυριακή 5/11, με κλείσιμο των καταστημάτων και άλλες δράσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στις αγωνιστικές δράσεις, υπογραμμίζοντας: «Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη, τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου (...) Είναι δική σου υπόθεση να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που μας οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα. Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια».

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να μη συμβιβαστούν με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών. Διεκδικεί: Ενταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο. Τέρμα στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ. Τέρμα στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα.

Στη Θεσσαλονίκη

Αγωνιστική κινητοποίηση, ενάντια στον αφανισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, διοργανώνει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, την Τετάρτη 1η Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ