Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ «MARKET IN» (ΠΡΩΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ») ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μηνύσεις από την εργοδοσία, αστυνομική βία και συλλήψεις συνδικαλιστών

Με μηνύσεις από την εργοδοσία, αστυνομική βία και συλλήψεις συνδικαλιστών αντιμετωπίστηκε η νέα κινητοποίηση που πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, έξω από το κατάστημα «Market In» (πρώην «Καρυπίδης»), παλεύοντας για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων της «Καρυπίδης» που εργάζονταν στο κατάστημα να πάρουν πίσω τις δουλειές τους.

Το Σωματείο έχει καλέσει σε κινητοποιήσεις «κάθε μέρα έξω από το "Market IN" μέχρι να γίνει το αυτονόητο!», καλώντας «κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, νέα να στηρίξει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο κατάστημα πρώην "Καρυπίδης" - νυν "Market IN"».

Στη χτεσινή κινητοποίηση, η εργοδοσία της «Market In» προχώρησε σε κατάθεση μηνύσεων εναντίον συνδικαλιστών. Αστυνομικές δυνάμεις, με εντολές για βίαιη και απρόκλητη καταστολή της κινητοποίησης, χρησιμοποίησαν γκλομπς και έριξαν κροτίδες εναντίον των συγκεντρωμένων, ενώ προχώρησαν και σε 3 συλλήψεις συνδικαλιστών. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκος Εξαρχος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και ένα ακόμα μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Αμέσως μετά τη βίαιη αστυνομική επέμβαση, οι συγκεντρωμένοι μαζί με άλλα συνδικάτα και μαζικούς φορείς της πόλης κατευθύνθηκαν με πορεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ