Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας

Από την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργάνωσε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και τις δύο μέρες της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ (24/10 και 25/10) για το ασφαλιστικό ταμείο του κλάδου, τον ΕΔΟΕΑΠ, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, αλλά και κόντρα στη «σιγή νεκροταφείου» που προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους του κλάδου η συνδικαλιστική πλειοψηφία στις ενώσεις ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ.

Την Τετάρτη 25/10, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Στη διάρκειά της, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Στράτος Κουτσοβίλης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, αφού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ, κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα, με περιοδείες, εξορμήσεις, συνελεύσεις, συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση της πάλης, για τη διεκδίκηση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, των Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια στην απληρωσιά, την ανεργία και απολύσεις.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη 24/10, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, σύσκεψη που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για την οργάνωση του αγώνα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στον κλάδο και η οργάνωση της πάλης ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας για την ολοκληρωτική κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org