Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ
Επιτακτική ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων στην κατεύθυνση οργάνωσης και ανάπτυξης της πάλης, αναδεικνύει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ (ΔΑΣ ΟΤΑ) στη Διακήρυξή της για το 35ο Εκλογοαπολογιστικό Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Μάη.

«Τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν εργαλείο προώθησης και υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, τον ζούμε καθημερινά», σημειώνει στη Διακήρυξή της η ΔΑΣ ΟΤΑ. Αλλά και το ρόλο της στην κατασυκοφάντηση και το χτύπημα των αγώνων των εργαζομένων. Αποκαλυπτική ήταν η στάση που κράτησαν οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, στις απεργιακές αναμετρήσεις του κλάδου με την κυβερνητική πολιτική. Πολύτιμο στήριγμα για τους εργοδότες, την κυβέρνηση, την ΚΕΔΚΕ είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης που αποτελούν την πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ αλλά και στην Ομοσπονδία μας, στήριξαν κάθε αντιλαϊκή αντιδραστική επιλογή.

Καθημερινά αναδεικνύεται «αδήριτη η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η ανάγκη ενίσχυσης του ΠΑΜΕ», υπογραμμίζει η ΔΑΣ. «Ως παράταξη δώσαμε τις δυνάμεις μας για να αντιπαλέψουμε τα προβλήματα του κλάδου που είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης πολιτικής». «Σήμερα ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, την ενίσχυση της παράταξής μας. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας χρειάζεται: Να στρατεύονται καθημερινά νέες δυνάμεις στο ταξικό κίνημα, αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στην Ομοσπονδία με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΠΑΜΕ. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ