Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
Νέο αντεργατικό μανιφέστο

Κατάργηση των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέσα από την εφαρμογή των «Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης», ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, παροχή πάσης φύσεως διευκολύνσεων στους επιχειρηματίες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παραπέρα επέκταση του καθεστώτος των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Το ΠΑΣΟΚ, ταυτιζόμενο πλήρως με τις αξιώσεις του ΣΕΒ και με αφορμή την τροπολογία για τους απολυμένους της κλωστοϋφαντουργίας, παρουσίασε χτες το «Πρόγραμμα ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών». Πρόγραμμα το οποίο συναγωνίζεται σε αντιδραστικότητα τις προτάσεις της ΝΔ, όπως κυνικά παραδέχτηκε στη Βουλή και ο Χρ. Πρωτόπαππας, λέγοντας ότι με τις τροποποιήσεις που κατέθεσε χτες στην τροπολογία για τους απολυμένους, η κυβέρνηση «έρχεται προς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ».

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Εργασίας για την Οικονομία του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της οποίας ο Ευάγ. Βενιζέλος πρότεινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη τροπολογία για τους εργαζόμενους της Νάουσας. Στη συγκεκριμένη πρόταση αντιτάχτηκε ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην έχει θέση και να σέρνεται πίσω από τις κυβερνητικές θέσεις και το λαϊκισμό της κυβέρνησης». Το θέμα προσπάθησε να καλύψει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παρουσίασε τη συνολική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το «πρόγραμμα ανασυγκρότησης», χωρίς ωστόσο να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στην ψηφοφορία της τροπολογίας στη Βουλή.

Με το «πρόγραμμα ανασυγκρότησης» το ΠΑΣΟΚ προτείνει την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, προκειμένου όπως τονίζουν να «διευκολύνουν την προσέλευση επενδυτών και θα εγγυώνται το κλίμα εργασιακής ομαλότητας και κοινής προσπάθειας στην περιοχή»! Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ προτείνει την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων, βάσει των οποίων δεν ισχύουν οι όροι αμοιβής, Κοινωνικής Ασφάλισης και το υφιστάμενο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων που ορίζουν οι κλαδικές συμβάσεις.

Συγχρόνως το ΠΑΣΟΚ για τους απολυμένους εργαζόμενους άνω των 50 ετών προτείνει την «οικονομική τους στήριξη» με «καταβολή μέχρι του 80% των τακτικών αποδοχών που είχαν ως εργαζόμενοι (και με πλαφόν τα 800 ευρώ)», τα οποία όπως ισχυρίζονται θα καταβάλλονται από «ειδικό λογαριασμό». Επιπλέον, προτείνουν οι απολυμένοι να απασχολούνται σε «θέσεις κοινωνικής εργασίας», δηλαδή θέσεις μερικής απασχόλησης σε δήμους και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα θα χάνουν το επίδομα του 80% των τακτικών αποδοχών και θα πληρώνονται για μερική απασχόληση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ