Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 18 του Μάη, πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης χτες από τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ»

Την ανάγκη να ενισχυθεί η συντονισμένη πάλη αναδεικνύει η κινητοποίηση της επόμενης Πέμπτης (φωτ. απ' τη χτεσινή πορεία των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»)
Την ανάγκη να ενισχυθεί η συντονισμένη πάλη αναδεικνύει η κινητοποίηση της επόμενης Πέμπτης (φωτ. απ' τη χτεσινή πορεία των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»)
Μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων που πολλαπλασιάζει η πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικής ασυδοσίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι στους κλάδους της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος οι οποίοι, συντονίζοντας τη δράση τους και με πρωτοβουλία της ταξικής τους Ομοσπονδίας, προχωρούν την επόμενη Πέμπτη 18 Μάη σε πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης. Το ραντεβού έχει οριστεί στη 1.30 μ.μ. στην πλατεία Βάθης, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν συνδικάτα από διάφορα εργοστάσια όπως αυτά της ΗΛΙΟΦΙΝ, της «Σεξ Φορμ», του ΗΛΙΑΔΗ κ.ά.

Χτες το πρωί, οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» διαδήλωσαν ακόμα μια φορά στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλοντας τους πολιτικούς ενόχους για τα «λουκέτα» που μπαίνουν στα εργοστάσια και πετούν στο δρόμο εκατοντάδες εργάτες, απαιτώντας απ' την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα εργατικά νοικοκυριά που «βουλιάζουν» στη μιζέρια και την ανεργία. «Για τους εργαζόμενους δουλιά χωρίς λεφτά, κέρδη και χλιδή για τ' αφεντικά», «αυτή η πολιτική η αντεργατική με μέτωπο κι αγώνα θα ανατραπεί» φώναξαν οι εργάτριες, πραγματοποιώντας πορεία από την πλατεία Βάθης μέχρι το υπουργείο Απασχόλησης.

Απ' τη μεριά της, η ηγεσία του υπουργείου, εμπαίζοντας τις εργάτριες κι αφού τις άφησε να περιμένουν πάνω από μιάμιση ώρα, τελικά ...δε βρήκε χρόνο να τις δεχτεί και παρέπεμψε τη συνάντηση για την επόμενη Παρασκευή, με την πρόφαση ότι χτες τα στελέχη του υπουργείου βρίσκονταν σε σύσκεψη. Αλλωστε, η κυβέρνηση είναι «πνιγμένη», λόγω της προετοιμασίας του ψευτοδιαλόγου για το Ασφαλιστικό, για να ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτήσεις των βιομηχάνων και δεν προλαβαίνει να συζητά με εργάτες για την επίλυση των προβλημάτων τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ