Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρό πρόβλημα με την ασφαλιστική κάλυψη εργαζομένων

Το σοβαρό πρόβλημα με την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις εταιρείες «Νίκη Εκτυπωτική», «Νίκη Εκδοτική» και «Βιβλιοσυνεργατική» (ουσιαστικά ανήκουν στον ίδιο εργοδότη), αναδεικνύει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, σημειώνοντας ότι σε σχετική παρέμβαση που έκανε στον ΕΦΚΑ «ενημερώθηκε πως στις συγκεκριμένες εταιρείες υπάρχουν ασφαλιστικές εκκρεμότητες που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάνε το ένα έτος».

Αυτό συνεπάγεται «να υπάρχει κίνδυνος για την διασφάλιση των ενσήμων και αφετέρου αν δε δοθεί άμεσα λύση, από το νέο έτος να μην μπορούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας». Για το ζήτημα έχουν γίνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στη διοίκηση του εργοστασίου, ωστόσο παρά τις καθησυχαστικές δεσμεύσεις ότι υπάρχει ρύθμιση, το πρόβλημα παραμένει.

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που αφήνουν ανενόχλητη την εργοδοσία των συγκεκριμένων εταιρειών και συνολικά του κλάδου, το Συνδικάτο τονίζει: «Αυτή άλλωστε είναι η ανάπτυξη που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως θετική εξέλιξη για το λαό. Οι επιχειρήσεις να μεγαλώνουν, να φέρνουν καινούριες μηχανές, να αναλαμβάνουν νέες δουλειές με περισσότερα κέρδη, αλλά για το προσωπικό η ζωή να γίνεται όλο και πιο δύσκολη».

Απευθυνόμενο στους εργάτες τούς καλεί «να μη δείξουν άλλη ανοχή. Να απαιτήσουν το αυτονόητο! Την άμεση καταβολή όλων των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων μέχρι και σήμερα. (...) Σε περίπτωση που δε δοθεί λύση το αμέσως επόμενο διάστημα, το Συνδικάτο βρίσκεται στη διάθεση των εργαζομένων για να αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ