Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο

Συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Στο φουλ έχουν μπει οι μηχανές των ταξικών συνδικάτων και μαζικών φορέων για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει αύριο Σάββατο η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό της πόλης να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στον νέο γύρο σφαγής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν κυβέρνηση, βιομήχανοι, ΕΕ και ΔΝΤ, στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης». Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς

Τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, με συσκέψεις και άλλες μορφές, καλούν τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με οδηγό την πείρα τους από την επίθεση που δέχονται στους χώρους δουλειάς, την αντιλαϊκή φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, να συμβάλλουν στην άνοδο των αγώνων και να περάσουν στην αντεπίθεση.

Χτες Πέμπτη, εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εργαζόμενους στην κατασκευή του Μετρό, σε επιχειρήσεις Μετάλλου, σε αποθήκες Εμπορίου, σε επιχειρήσεις Χάρτου, βιομηχανικές επισιτιστικές επιχειρήσεις, σε εμπορικά καταστήματα, σε επισιτιστικές αλυσίδες, σε επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και σε υπηρεσίες των Δήμων.

Από τις εξορμήσεις σε επιχειρήσεις του Εμπορίου στη συζήτηση αναδεικνύονται τα ζητήματα της εντατικοποίησης, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η ελαστική εργασία, η απληρωσιά.

Οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης», μέσα από μαζική σύσκεψη, αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα τους και παρουσία στο συλλαλητήριο, καθώς με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς δουλειά και καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος, εξώσεων, κατασχέσεων.

Σήμερα, Παρασκευή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις από: Το Συνδικάτο Οικοδόμων, στα εργοτάξια Μετρό της Βούλγαρη και Πατρικίου. Την Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, στα εργοστάσια ΟΡΦΑΝΙΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και HELLAS CAN. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στην ΑΕΝ Μακεδονίας (Σχολή Εμποροπλοιάρχων, Νέα Μηχανιώνα). Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου και Χάρτου, στις επιχειρήσεις ΣΧΗΜΑ, ΧΡΩΜΑ και σε τυπογραφεία στη Σίνδο. Τον Σύλλογο ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ευόσμου. Την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, σε καταστήματα στο Εμπορικό Κέντρο. Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), σε επισιτιστικές αλυσίδες στην Τούμπα και σε κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης. Στις 6.30 μ.μ., θα γίνει μηχανοκίνητη πανεξόρμηση με ντελιβεράδες της πόλης.

Συγκεντρώσεις σε Λάρισα και Ηράκλειο

Συγκέντρωση και πορεία διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τετάρτη 25/10, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΛ, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων». Το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τον αντιδραστικό νέο συνδικαλιστικό νόμο, ενώ καλεί να οργανωθούν η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Συλλαλητήριο διοργανώνει, επίσης, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 26/10, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν θέση στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως του δικαιώματος στην απεργία.

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα

Παράλληλα, πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα - απάντηση στο «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης ετοιμάζουν συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της Ηπείρου, ξεσκεπάζοντας με τη δράση τους την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης».

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24/10, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Συσκέψεις για την προετοιμασία του έχουν ήδη γίνει από τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων και Αρτας, ενώ μια σειρά σωματεία αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και σχεδιάζουν πρωτοβουλίες, προκειμένου το αγωνιστικό κάλεσμα να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ