Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΩΗΝ «ΠΙΤΣΟΣ»
Το κλείσιμό του ανακοίνωσε η εργοδοσία

Το κλείσιμο του εργοστασίου της πρώην «Πίτσος» στου Ρέντη, της εταιρείας «BSH Hellas» (θυγατρικής της πολυεθνικής «BSH Gmbh»), ανακοίνωσε η διοίκηση της επιχείρησης, αναφέροντας ότι η παραγωγή θα σταματήσει μέχρι το τέλος του 2017. Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» για τους 200 - 250 εργαζόμενους που έχουν μείνει στην παραγωγή, το οποίο ολοκληρώνεται στις αρχές Νοέμβρη. Στην ίδια ανακοίνωση, ωστόσο, η επιχείρηση αναφέρει ότι η επιχείρηση θα μεταφέρει στο εργοστάσιο έργο προορισμένο για άλλη χώρα, κρατώντας το σε λειτουργία και το 2018...

Υπενθυμίζεται ότι το 2012, η εταιρεία «Siemens», στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την τότε κυβέρνηση για τη διευθέτηση του γνωστού σκανδάλου, είχε δεσμευθεί να κάνει επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, κάτι που ωστόσο δεν έγινε μέχρι σήμερα. Το εργοστάσιο άνηκε στη «Siemens» και τη «Bosch», όμως τα τελευταία χρόνια πέρασε εξολοκλήρου στην τελευταία.

Και ενώ η «BSH Hellas» προχώρησε τώρα στην προαναφερθείσα αντιφατική ανακοίνωση, την ίδια ώρα ο εισαγγελέας εφετών Γ. Βούλγαρης ζήτησε να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Μ. Χριστοφοράκος και 6 ακόμη πρόσωπα, για κατηγορίες που αφορούν στις συμβάσεις προμήθειας υλικού που καταρτίστηκαν το 1999 μεταξύ ΟΣΕ και «Siemens».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ