Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Σειρά αγωνιστικών παρεμβάσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Προγραμματίζονται τοπικές και κλαδικές κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη και μεγάλο κεντρικό συλλαλητήριο στα τέλη του ίδιου μήνα

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Ο σχεδιασμός και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι Ενώσεις ΕΒΕ και οι Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων της Αττικής, στο πλαίσιο του καλέσματος της ΠΑΣΕΒΕ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 23 τοπικών Ενώσεων ΕΒΕ, κλαδικών Σωματείων αυτοαπασχολούμενων και Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.

Αποφασίστηκε, παράλληλα, όλες οι κινητοποιήσεις που θα εκδηλωθούν σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο να κορυφωθούν με ένα κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοέμβρη, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Το συμφέρον μας είναι στο δρόμο, μαζί με τους εργάτες και τους φτωχούς αγρότες

Παρουσιάζοντας την εισήγηση στη σύσκεψη εκ μέρους της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, υπογράμμισε ότι απέναντι στην απάτη της «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη δίνει το στίγμα: Το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων, όπως και των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, είναι να κατέβουν στο δρόμο απέναντι σε αυτήν την πολιτική, οργανωμένοι στα σωματεία τους, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, χρειάζεται καλός σχεδιασμός από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, χρειάζεται «τα πόδια όλων να "πάρουν φωτιά". Να μην υπάρξει κλάδος, μαγαζί, συνοικία, που δεν θα φτάσει το κάλεσμα του αγώνα. Η ανακοίνωση του κάθε σωματείου, η προσωπική συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, να χαρακτηρίσουν τη δράση των σωματείων, των ενώσεων, των επιτροπών, όλες τις επόμενες μέρες».

Οπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη, μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί οι εξής αγωνιστικές παρεμβάσεις:

-- Την Τετάρτη 25/10, η Ενωση ΕΒΕ Ν. Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο ενάντια στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων άνεργου μέλους της Ενωσης.

-- Την ίδια μέρα, η Ενωση ΕΒΕ Ν. Ερυθραίας - Κηφισιάς διοργανώνει σύσκεψη προετοιμασίας της κινητοποίησης που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή.

-- Την 1η Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία μέχρι στιγμής καλούν τα Σωματεία Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Ξυλουργών και Μετάλλου.

-- Κλείσιμο καταστημάτων και κινητοποιήσεις την Κυριακή 5/11, για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

Καθημερινή δράση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση

Μετά την εισήγηση, ακολούθησαν παρεμβάσεις και ανταλλαγή πείρας από τη δράση σωματείων και συλλόγων.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Χαραλαμπίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ξυλουργών, περιέγραψε τη διαρκή κινητοποίηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου το περασμένο διάστημα, σε περισσότερα από 300 ξυλουργεία, για την ενίσχυση της συμμετοχής στις εκλογές του Σωματείου που έγιναν τέλη Σεπτέμβρη. Ανάλογο άνοιγμα διοργανώνει το Σωματείο τις επόμενες μέρες, ενόψει των επερχόμενων κινητοποιήσεων.

Συνδυασμένη μάχη για αρχαιρεσίες και για την επιτυχία των κινητοποιήσεων δίνει και η Ενωση στο Μέταλλο, όπως τόνισε ο Β. Ντέρας, μέλος της διοίκησης. Επίσης, ανέφερε τη δυναμική παρέμβαση του Σωματείου μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, για την αποτροπή πλειστηριασμού σε βάρος συνταξιούχου του ΟΑΕΕ, η οποία είχε έστω και προσωρινά θετικό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχα, ο Γ. Σιμόπουλος, από την Ομοσπονδία των Φορτηγών, σημείωσε ότι καθημερινά τα μέλη της διοίκησης έρχονται σε επαφή με περιπτώσεις μικροϊδιοκτητών, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με κατασχετήρια και ειδοποιητήρια από τις τράπεζες.

Χαρακτηριστική ήταν επίσης η τοποθέτηση του Δ. Σωτηριάδη, προέδρου της Ενωσης ΕΒΕ Περιστερίου, που μίλησε για τις εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις με τις οποίες έρχονται καθημερινά σε επαφή οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, όπως αυτή αυτοαπασχολούμενου ξυλουργού που έχει μετατρέψει το ξυλουργείο του σε σπίτι...

Ο Βασίλης Μαμάης, εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο του αγώνα των αγωνιστικών δυνάμεων είναι να πείσουν τους συναδέλφους, με τη διευρυμένη μιζέρια που προκαλεί η εφαρμοζόμενη πολιτική, να αναμετρηθούν με τις αυταπάτες που μπορεί να προκαλεί το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανάπτυξης», «παροχής ενισχύσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τονίζοντας ότι σήμερα έχουν παρθεί από το μεγάλο κεφάλαιο όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε τον όποιο αυξημένο τζίρο να τον καρπωθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για την κινητοποίηση στις 31/10(2018-10-13 00:00:00.0)
Δεκάδες αποφάσεις για τη μέρα δράσης στις 10 Ιούνη(2015-06-03 00:00:00.0)
Πανελλαδική ημέρα δράσης για βιβλιάρια - ενημερότητα(2012-03-13 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης και πάλης(2011-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ