Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βούλευμα παραπέμπει για κατασκοπεία πράκτορα της CIA και Μιχ. Καρχιμάκη

Σε δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA W. Basil και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με δημοσίευμα που είδε τη δημοσιότητα στην κυριακάτικη εφημερίδα «Δημοκρατία» (17/9).

Οι βαρύτατες κατηγορίες αφορούν σε κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας για τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε τις υποκλοπές σε βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Μιχ. Καρχιμάκης κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας, ενώ κατηγορούνται και τα μέλη της ΕΥΠ που τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά», όπως τα αποκαλούσε. Εγγραφα τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στην οικία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, το βούλευμα θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, «φωτογραφίζει» πίσω από τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του Κ. Καραμανλή τη CIA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις προκειμένου να υπονομευτεί το έργο κατασκευής του αγωγού «South Stream», με στόχο ν' αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, γνωστό ως «σχέδιο Πυθία», μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθεια άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Από το βούλευμα προκύπτει, μεταξύ άλλων, η στενή παρακολούθηση του Κ. Καραμανλή από ομάδες παρακολούθησης με αυτοκίνητα, καθώς και «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων (μεταξύ 20-25 Απρίλη 2008) στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μεταξύ του κλιμακίου της «ομάδας εργασίας» της ρωσικής FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Τα δύο άτομα της παρακολούθησης (άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά) διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες και εγκατέλειψαν το όχημά τους στο χώρο.

Στο όχημα βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείτο κατά τη μετακίνηση του Κ. Καραμανλή από την κατοικία του στο γραφείο του, των οχημάτων που τον συνόδευαν, των μηχανών ασφαλείας, καθώς και χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα Tokarev και Kalasnikof, υλικά καμουφλάζ, κουκούλες, συστήματα επικοινωνίας υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

Με ανακοίνωσή του, ο Μ. Καρχιμάκης κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «ανυπόστατη, δόλια και αβάσιμη κατηγορία που έχει κατασκευαστεί εις βάρος μου από υπόδικο και καταδικασθέντα πρώην πράκτορα της ΕΥΠ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ