Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην τολμήσουν καν!

Πλατιά σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων, χτες, στην Πάτρα ενάντια στο ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών στον Αραξο

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ πλατιά σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης, όπου αναδείχτηκαν η ανησυχία για το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών στον Αραξο και η ανάγκη επαγρύπνησης. Στη σύσκεψη πήραν μέρος πάνω από 30 μαζικοί φορείς, συνδικάτα, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Πάτρας, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, συνταξιουχικά σωματεία, η επιτροπή ειρήνης Αχαΐας, καθώς και αντιπροσωπία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Οπως σημείωσε στην εισήγηση εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων ο Μήτσος Αγγελόπουλος, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων αστικών κομμάτων, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, καθώς συμμετέχει και συμφωνεί με τις αποφάσεις και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης, όπως έκαναν όλες οι αστικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (...) Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε, λέει, στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Αραξου».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη μεταφέρθηκε το γεγονός ότι στη βάση του Αραξου έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έργα συντήρησης, επισκευής και εκσυγχρονισμού που «δένουν» με τις παραπάνω πληροφορίες και «διαρροές» περί εγκατάστασης εκεί των αμερικανικών πυρηνικών.

Επιπλέον ανησυχία, όπως σημείωσε ο εισηγητής, προκαλεί το γεγονός πως ενώ από την Κυριακή τα σωματεία «έχουμε ανακοινώσει γι' αυτή την εξέλιξη, τσιμουδιά δεν βγάζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι κατά τ' άλλα λαλίστατοι βουλευτές των άλλων κομμάτων του ευρωπαϊκού και ΝΑΤΟικού προσανατολισμού και οι δυνάμεις τους στο κίνημα».

Με βάση τα παραπάνω, στην εισήγηση τονίστηκε η ανάγκη για «επαγρύπνηση από όλους τους φορείς της περιοχής, ένταση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και ενίσχυση της πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, ενάντια στα πυρηνικά όπλα», πάλη που, όπως τονίστηκε, «είναι αναπόσπαστα δεμένη με τον αγώνα για το ψωμί και το μεροκάματο, ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, όποιας απόχρωσης».

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν η ανάγκη πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων των σωματείων καθώς και το να οργανωθούν τα επόμενα βήματα, ανάλογα με τις εξελίξεις: «Ο κάθε φορέας, το κάθε εργατικό σωματείο, επιστημονικός σύλλογος, σύλλογοι γειτονιάς, δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι φοιτητών και νεολαίας, να κουβεντιάσει στα Διοικητικά Συμβούλια, να βγάλει προκήρυξη, να απευθυνθεί στα μέλη του, δηλαδή να προετοιμαστούμε ώστε όποιος τολμήσει να φέρει πυρηνικά, τούτη η κυβέρνηση ή η επόμενη, να ξεσηκώσουμε τον κόσμο, να τους εμποδίσουμε, να μην τολμήσουν καν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη στην Πάτρα(2019-10-26 00:00:00.0)
Συντονισμός του αγώνα απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής(2018-02-14 00:00:00.0)
Απόρρητο έγγραφο επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για τη φύλαξη πυρηνικών(2017-10-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο(2017-09-22 00:00:00.0)
Ολοι οι ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ θα είναι εκεί!(2000-03-16 00:00:00.0)
Λαϊκή επαγρύπνηση για νέους αγώνες(1998-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ