Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΑΓΙΟ Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»
Συνεχίζει να ξεβράζει μαζούτ και κυβερνητικές ευθύνες

Την ίδια στιγμή που η οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό Κόλπο έχει πάρει ανυπολόγιστες διαστάσεις, από χτες το πρωί έχουν διακοπεί οι εργασίες απάντλησης πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Αιτία, ότι το πλοίο «LASSEA» της εταιρείας «Χατζής» που βρισκόταν πάνω από το ναυάγιο και στο οποίο φορτώνονταν τα πετρελαιοειδή από την απάντληση, πέρα από παλιό (έτος ναυπήγησης 1975), είχε και αυτό πιστοποιητικά αξιοπλοΐας με παρατάσεις τα οποία έληξαν χτες!

Η ενημέρωση από το υπουργείο για τη διακοπή των εργασιών έγινε χτες το απόγευμα πια, με ένα άτυπο σημείωμα (non paper), ενώ μέχρι το βράδυ δεν δίνονταν περαιτέρω πληροφορίες από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας για το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες παρά μόνο ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη όλες εκείνες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση των καυσίμων από έτερο πλοίο»...

Και αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει την σημασία που δίνουν κυβέρνηση και κεφάλαιο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος. Γεγονός που αποτυπώνεται και στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, αφαιρώντας την αρμοδιότητα της μοναδικής κρατικής υπηρεσίας να διενεργεί ελέγχους και να εκδίδει πιστοποιητικά, για να την παραδώσει στις ιδιωτικές εταιρείες που «πουλάνε» πιστοποιητικά αξιοπλοΐας ακόμα και σε καράβια που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση αξιοπλοΐας. Μάλιστα αυτή η πρόκληση βαφτίζεται στο κείμενο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (τροπολογία) που αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες μέρες ως ...«αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας της ναυσιπλοΐας καθώς και ενίσχυση της διαφάνειας στο πεδίο της παροχής πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά να σταματήσουν ακόμα και οι υποτυπώδεις έλεγχοι(2017-10-22 00:00:00.0)
Συνεχίζει να ρυπαίνει επικίνδυνα τον Σαρωνικό Κόλπο(2017-09-13 00:00:00.0)
Δεν φταίει «η κακιά η ώρα» για το ναυάγιο(2017-09-13 00:00:00.0)
«Μυρίζει» εφοπλιστικό κέρδος(2009-07-10 00:00:00.0)
Ακόμα «αιμορραγεί» πετρέλαιο στον πυθμένα της Σαντορίνης(2007-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ