Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Διαδηλώνουν ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης

(φωτ. αρχείου)
(φωτ. αρχείου)
«Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας!». Αυτήν την απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν σωματεία και φορείς της Κρήτης στη φιέστα του «αναπτυξιακού συνεδρίου» που διοργανώνει η κυβέρνηση σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο.

Αύριο Πέμπτη, οπότε και προγραμματίζεται η ομιλία του Αλ. Τσίπρα, τα σωματεία και οι φορείς οργανώνουν συλλαλητήριο στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κορνάρου.

«Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις που έγιναν στη ΔΕΘ περί "δίκαιης ανάπτυξης", από τις περιφερειακές "αναπτυξιακές" φιέστες που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στην Κρήτη! Αντίθετα, θα απαντήσουμε μαχητικά την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο!», αναφέρουν στο κάλεσμά τους στο συλλαλητήριο.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγει από σήμερα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ οργανώνει κινητοποίηση στις 6 μ.μ., στην Καινούρια Πόρτα, την ώρα που θα πραγματοποιείται στο «αναπτυξιακό συνέδριο» συζήτηση με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής

Μέχρι στιγμής, 37 εργατικά σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι, Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικοί Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, τα εργατικά σωματεία: Οικοδόμων Ηρακλείου, Οικοδόμων Χανίων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου, Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά Χανίων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Επισιτισμού Χανίων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Χανίων.

Οι Επιτροπές Αγώνα εργατοϋπαλλήλων ΟΤΑ Ηρακλείου και εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ηρακλείου.

Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου και ΙΚΑ Χανίων.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, Βουκολιών, Κάινας, Κολυμβαρίου, Κρυονερίδας, Ρουμάτων, Μεσκλών, πρώην Δήμου Μήθυμνας, Ν. Χανίων, Αστερουσίων, Δ. Ηρακλείου, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής Ρεθύμνου και Ψυχολογίας Ρεθύμνου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δ. Χανίων.

Οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών Νοτίων Συνοικιών Δ. Ηρακλείου, Ανατολικών Συνοικιών Δ. Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Φαιστού, Αρχάνων και Χανίων της ΟΓΕ.

«Παρών» από αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

«Για την κυβερνητική πολιτική, που πατάει στην ΚΑΠ και την πολιτική της ΕΕ συνολικά, η λέξη "ανάπτυξη" σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Σημαίνει να μη μείνει η πισίνα του μεγαλοξενοδόχου χωρίς νερό, ενώ εμείς ποτίζουμε πανάκριβα, σημαίνει "ανταγωνιστικά" προϊόντα, δηλαδή κέρδη για μεγαλεμπόρους και βιομηχάνους, ενώ για εμάς τιμές της πείνας και της ξεφτίλας, σημαίνει "φιλικό φορολογικό περιβάλλον" για τους επενδυτές και χαράτσωμα του λαού», αναφέρουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου σε κοινή τους ανακοίνωση. «Γιατί σε αυτήν την οικονομία, σε αυτήν την κοινωνία, ανάπτυξη πάει να πει ανάπτυξη του μεγάλου παραγωγού και καταστροφή του μικρομεσαίου», υπογραμμίζουν και προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

«Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου δεν είναι δικό μας σύνθημα. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος», τονίζει η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ και καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. «Οσο τα μονοπώλια θησαυρίζουν, εμείς εξοντωνόμαστε. Χρειάζεται να μπει τέρμα στην αναμονή και την "ανοχή", στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται για το λαό. Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια, με τεράστια χρέη σε τράπεζες, προμηθευτές και κράτος. Με ατελείωτα ωράρια εργασίας και συνεχές άγχος», υπογραμμίζει. Καταγγέλλει τη σιωπή των πλειοψηφιών στα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ (ΟΕΒΕΝΗ, Εμπορικό Σύλλογο και ΕΒΕΗ) και τις «πλάτες» που βάζουν στη φιλομονοπωλιακή πολιτική. «Ας σκεφτούν καλά τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες στα όρια του λουκέτου που φέρνει η "δίκαιη ανάπτυξη", πριν τολμήσουν να κάτσουν στα στρογγυλά τραπέζια στη φιέστα της κυβέρνησης!», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org