Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην «απελευθέρωση» και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία

Στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία στην Αττική

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι οδηγοί στα μπλε λεωφορεία στην Αττική, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως το τέλος της βάρδιας, λόγω των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή. Στάση εργασίας θα κάνουν και οι τεχνικοί (11.00 - 17.00).

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, «υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την "απελευθέρωση" των μεταφορών και σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες. Η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των εταιρειών ΣΤΑΣΥ - ΟΣΥ, δηλαδή η λειτουργία βάσει της σχέσης κόστους - κέρδους, συρρικνώνει το συγκοινωνιακό έργο μέσω της κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης των λειτουργικών αναγκών». Συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι η μείωση προσωπικού κατά 40% τα τελευταία χρόνια, ο γερασμένος στόλος με ακινητοποιημένο σχεδόν το 50% σε λεωφορεία και τρόλεϊ, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η μείωση δρομολογίων και κατάργηση γραμμών για τους επιβάτες, οι συνεχείς αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, οι μπάρες κ.ά.

Η κυβέρνηση, σημειώνει η Γραμματεία, «προετοιμάζει παραπέρα αρνητικές εξελίξεις, όπως η άμεση ή έμμεση εμπλοκή ιδιωτών στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ηδη η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αυτό ακριβώς σηματοδοτεί, έκδοση, διακίνηση, έλεγχος, είσπραξη με τη μορφή σύμπραξης ιδιωτικών εταιρειών με τις εταιρείες της αστικής συγκοινωνίας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την τηλεματική, για την καθαριότητα, τη φύλαξη».

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΜΕΤΑ και των διάφορων «ανεξάρτητων» δορυφόρων τους, επισημαίνει πως «στηρίζουν με νύχια και δόντια διαχρονικά τις αντεργατικές πολιτικές».

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις και να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις. Να διεκδικήσουν κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και την ανανέωση του στόλου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, επέκταση του συγκοινωνιακού έργου σε όλο το νομό Αττικής, ΣΣΕ με κάλυψη απωλειών, μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.

Να σημειωθεί ότι χτες η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες ανέστειλε τις προγραμματισμένες για χτες και την Παρασκευή στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό...

Αύριο η απεργία στο σιδηρόδρομο

Σε απεργία κατεβαίνουν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, με αφορμή και την τυπική ολοκλήρωση, την ίδια μέρα, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αγοράστρια την κρατική ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία «Ferrovie dello Stato Italiane».

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα άλλα αστικά κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, «υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση». Αναδεικνύει τις ευθύνες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΔΙΚΤΥΟ που στηρίζουν τις πολικές αυτές, συνολικά την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ καλεί «σε έναν αγώνα για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων», με «αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών», τονίζοντας ότι ένας τέτοιος σιδηρόδρομος «είναι ρεαλιστικός όχι όμως στο πλαίσιο της σημερινής καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά μιας άλλης ανάπτυξης υπέρ του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ