Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοκορομαχία με ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην κοινή στρατηγική τους βάση

Με τον Γάλλο Πρόεδρο συναντήθηκε χτες το πρωί και ο Κυρ. Μητσοτάκης, που επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική ταύτιση των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος στους βασικούς στόχους των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, δήλωσε σε γλώσσα παρόμοια με αυτήν του Αλ. Τσίπρα: «Ο E. Μακρόν ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα (...) Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. (...) Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους. (...) Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας».

Προηγούμενα, την Πέμπτη, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, φέρνοντας τη συζήτηση στο ποιος, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους επιχειρηματίες, έλεγε, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πλασάρει το μύθο των κοινών συμφερόντων εκμεταλλευτών - εκμεταλλευομένων και αναπαράγοντας τη φιλολογία της κυβέρνησης περί «υγιούς επιχειρηματικότητας»: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ποιο Κόμμα είναι έμπρακτα κοντά στην επιχειρηματικότητα. Αρα, και κοντά στους εργαζομένους. (...) Οι υγιείς επιχειρήσεις ισοδυναμούν με ευχαριστημένους εργαζόμενους».

Παραπέρα, στην κοκορομαχία με την κυβέρνηση για το ποιος είναι πιο αποφασισμένος και μπορεί να τρέξει καλύτερα τα ζητούμενα ανάκαμψης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, εκτίμησε ότι «η σημερινή αναιμική ανάταξη δεν είναι βιώσιμη», και ότι επομένως χρειάζεται «ηλεκτροσόκ» και όχι «ασπιρίνες». Οπως είπε, «για να γίνει αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή», εκλογές δηλαδή και κυβέρνηση ΝΔ και, επιχειρώντας να χαράξει τη διαχωριστική γραμμή με την κυβέρνηση, συμπλήρωσε ότι η διαφορά «είναι η πίστη μας στην ιδιωτική οικονομία και στην ανάγκη συμμαζέματος του κράτους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «εξυγίανση»...(2018-03-23 00:00:00.0)
Μιλάει για εκλογές προβάλλοντας άλλο «μείγμα» διαχείρισης(2016-04-13 00:00:00.0)
Με τα μονοπώλια ο κ. πρύτανης;(2014-09-30 00:00:00.0)
«Γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους της Αττικής(2014-03-22 00:00:00.0)
Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων(2014-01-18 00:00:00.0)
Διαπιστευτήρια σε ΕΕ - κεφάλαιο(2012-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ