Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Με «μαχητική ικανότητα» και «ετοιμότητα»

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, από Δευτέρα έως Πέμπτη διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κυκλάδων, Κεντρικού - Νότιου Αιγαίου και Θάλασσας Κυθήρων, συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες της ΝΑΤΟικής αρμάδας, SNMG2, που κατέπλευσε κατόπιν πρόσκλησης και της ελληνικής κυβέρνησης, με πρόσχημα το Προσφυγικό, και στην πράξη ελέγχοντας τον πλου πλοίων αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από πλευράς ΠΝ συμμετείχαν οι φρεγάτες ΣΑΛΑΜΙΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Από πλευράς της ΝΑΤΟικής αρμάδας συμμετείχαν το αγγλικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN και η γερμανική φρεγάτα FGS LUBECK.

Οπως γνωστοποιήθηκε από το ΓΕΝ, η συνεκπαίδευση εστιάστηκε σε διαδικασίες αντιμετώπισης απειλής επιφανείας και αέρος, ηλεκτρονικού πολέμου και σε τεχνικά/τακτικά αντικείμενα επικοινωνιών, διοικητικής μέριμνας και ναυτιλίας κατεύθυνσης. «Συνέβαλε δε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας των συμμετεχόντων και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ