Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον Νίκο Πλουμπίδη στον τόπο της εκτέλεσής του

Καταθέσεις στεφανιών προς τιμήν του Νίκου Πλουμπίδη οργάνωσε, χτες το πρωί, η Τομεακή Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Η εκδήλωση έγινε στο μνημείο που έχει στηθεί εκεί όπου ο Νίκος Πλουμπίδης έπεσε νεκρός, στις 14/8/1954, από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος, πίσω από τη Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι.

Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής, και εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής ο Δημήτρης Κοντοστάθης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής. Λουλούδια στο μνημείο κατέθεσε εκ μέρους της ΚΝΕ ο Αλέξανδρος Μπουγάς, μέλος του ΚΣ. Τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή.

Στο ιστορικό της σύλληψης και της εκτέλεσης του στελέχους του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του ο Βασίλης Παντελάρος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξαγόταν την εποχή εκείνη η πάλη των κομμουνιστών, καθώς και την καχυποψία που είχε σπείρει η δράση της Ασφάλειας και μέσα στις Κομματικές Οργανώσεις.

«Εγινε μεγάλη προσπάθεια από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του να στραφεί ο Νίκος Πλουμπίδης ενάντια στο κόμμα του», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως παρά τις προσπάθειες αυτές, στάθηκε ακλόνητος, «υπερασπίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή την ιδεολογία και την πολιτική του ΚΚΕ και πέθανε σε αυτόν εδώ το χώρο ζητωκραυγάζοντας για το Κόμμα, για την υπόθεση που πάλεψε και που γι' αυτήν παλεύουμε κι εμείς σήμερα».


Υπενθύμισε, τέλος, ότι το ΚΚΕ έχει αποκαταστήσει πλήρως τον Νίκο Πλουμπίδη, από το 1958, με απόφαση Ολομέλειας της ΚΕ, ενώ στο «Δοκίμιο Ιστορίας» του Κόμματος τονίζεται πως η απόφαση για τον Πλουμπίδη ήταν άδικη. Η Τομεακή Οργάνωση Νοτιοδυτικών Συνοικιών και η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας σχεδιάζουν μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Πλουμπίδη, που θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ