Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταστρατηγείται το ωράριο

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ  Στ. Παναγιώτου χτες στη Βουλή, για τα «Βίλατζ Σέντερ»

Το θέμα των πολλαπλών καταστρατηγήσεων στο ωράριο εργασίας (ακόμα και της κυριακάτικης αργίας) στις επιχειρήσεις θεάματος « Βίλατζ Σέντερ», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έφερε χθες στη Βουλή, με Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των ελέγχων στους συγκεκριμένους χώρους σημειώνοντας ότι σε περίπτωση μη άμεσης συμμόρφωσης με την ισχύουσα υπουργική απόφαση για το ωράριο η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωρήσει στις συνέπειες που προβλέπονται.

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους μόνο σε μια περίπτωση - όπως είπε - διαπιστώθηκαν παρατυπίες, αν και υπάρχουν πάμπολλες καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων. Παρουσιάζοντας το μέγεθος του προβλήματος, ο Σταύρος Παναγιώτου σημείωσε πως τα δισκοπωλεία που λειτουργούν παράλληλα με τις κινηματογραφικές αίθουσες χρησιμοποιούν «τρικ», όπως η οργάνωση εκδηλώσεων, προκειμένου να παρατείνουν το ωράριο δυο ή και περισσότερες ώρες, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι πέρα από την υπουργική απόφαση έχουν δοθεί άδειες παρατεταμένης λειτουργίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ