Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Γενάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7577

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου η κυβέρνηση

Δυναμώνει το κίνημα συμπαράστασης προς το «Ριζοσπάστη» και εντείνεται η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, που ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου, επιχειρεί να φιμώσει το δικαίωμα άσκησης πολιτικής κριτικής και στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας. Καθημερινά, η εφημερίδα μας γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων, ανακοινώσεων, επιστολών, άρθρων από προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου, από απλούς ανθρώπους και από μαζικούς φορείς, που απηχούν όλες τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις.


ΣΕΛ.  5,    6   -   7

Εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα των τραπεζών
ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ - ΦΙΑΣΚΟ η τροπολογία για τα «πανωτόκια»

ΚΚΕ: Να καταργηθεί το δικαίωμα των τραπεζών να ανατοκίζουν τους τόκους 

Σάρκα και οστά στον άνευ προηγουμένου εμπαιγμό των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων των τραπεζών προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συζήτηση στη Βουλή, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως οι δήθεν αντιρρήσεις και ενστάσεις, που είχαν επικαλεστεί την προηγούμενη βδομάδα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, απλά απέβλεπαν στον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων και τη δημιουργία ευτελών εντυπώσεων.

Η τροποποίηση, που τελικά υποτίθεται πως καλείται να λύσει το καυτό πρόβλημα των «πανωτοκιών», αποτελεί μία ακόμα κυβερνητική πρόκληση, αφού από τις περιβόητες ρυθμίσεις αποκλείεται η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπό τις απειλές των τραπεζών έχουν υποχρεωθεί στο παρελθόν σε ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ παράλληλα, με τις σχετικές διατάξεις, νομιμοποιούνται οι τράπεζες να συνεχίζουν να επιβάλλουν «πανωτόκια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής κατήγγειλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών και ζήτησε να καταργηθεί το δικαίωμα των τραπεζών να ανατοκίζουν τους τόκους, ενώ τόνισε πως πρέπει εξ αρχής να γίνει ο υπολογισμός όλων των δανείων.


Αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης στην Παιδεία

Συνεχίζεται το αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης ενάντια στο μαθητικό κίνημα, με την προσπάθεια τρομοκράτησης αγωνιστών μαθητών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων κατ' εφαρμογή της, φασιστικής έμπνευσης, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεωρεί τις καταλήψεις και τους αγώνες αξιόποινες πράξεις. Μαθητοδικείο στήνεται στην Πιερία, μαθητής απειλείται με αποβολή διά παντός στη Νίκαια, ενώ την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα προχωράει το σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, με συγχωνεύσεις σχολείων.

Προκλητικός ο υφυπουργός Παιδείας, σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που συζήτησε το «ιδιώνυμο» ενάντια στους μαθητές


ΣΕΛ.  22  -  23

«902 Αριστερά»!

«902 Αριστερά στα FM»: Η άλλη φωνή στα ερτζιανά

Τηλεόραση «902»: Η αλήθεια στην τηλεοπτική ενημέρωση

Με νέο πρόγραμμα και νέες απαιτήσεις

Ρεπορτάζ από τη γιορτή του «902» στις σελίδες 18 - 19



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ