Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Για τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας

Στο ζήτημα της λειτουργίας του σιδηροδρόμου με γνώμονα την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες αναφέρεται ανακοίνωση της Γραμματείας Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Φθιώτιδα, την περασμένη Πέμπτη.

Η Γραμματεία σημειώνει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοια συμβάντα της τελευταίας περιόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο σιδηρόδρομος και τώρα, που είναι ακόμα στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας του και όχι για την ασφαλή μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, αφού αποτελούν κόστος. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού υπηρετούν αυτή την πολιτική.

Με την πλήρη "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση αυτή η πολιτική θα ενταθεί, αυτά τα συμβάντα θα πολλαπλασιαστούν, γιατί θα δυναμώσει η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, με χειρότερους όρους, μικρότερους μισθούς. Η συντήρηση τροχαίου υλικού και γραμμής, καθώς και η ασφάλεια κυκλοφορίας, θα είναι πάντα κάτω από τη "δαμόκλειο σπάθη" της κερδοφορίας της επιχείρησης.

Την υλοποίηση αυτή της πολιτικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και συνολικά ο ελληνικός λαός, διεκδικώντας φτηνές, ασφαλείς, σύγχρονες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ