Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΗΜΟΙ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ
Συνεχίζουν τις απολύσεις συμβασιούχων

Στην απόλυση 6 συμβασιούχων από τους συνολικά 18 που απασχολούσε στον τομέα της καθαριότητας, προχώρησε ο δήμος Αρριανών Ροδόπης, συντασσόμενος πλήρως με με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την 76/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αρριανών, που συνεδρίασε την προηγούμενη βδομάδα, εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος, Ριτβάν Αμέτ, να εκδώσει διαπιστωτική πράξη νέας πρόσληψης μόνο για τους 12 από τους 18 εργαζομένους, με πρόσχημα την ανεπάρκεια των οικονομικών πιστώσεων.

Η έλλειψη πόρων χρησιμοποιείται καθαρά ως πρόσχημα, αφού μόλις το Μάρτη, το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, με την 40/2017 απόφασή του σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το έτος 2017, αιτούνταν 24 νέες θέσεις συμβασιούχων καθαριότητας, επιπλέον από τους 18 εργαζομένους, που ήδη είχαν παραταθεί οι συμβάσεις τους έως το τέλος του 2017.

Και η απόφαση αυτή συνοδεύεται από «βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό τους οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος και εφεξής». Δηλαδή, το Μάρτη του 2017 ο δήμος Αρριανών βεβαίωνε ότι διέθετε πιστώσεις για συνολικά 42 εργαζόμενους, ενώ σήμερα ισχυρίζεται ότι επαρκούν για μόνο 12 από αυτούς.

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του δήμου Αρριανών και ζητά την ανάκληση των απολύσεων και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Απολύσεις και στο δήμο Πέλλας

Στην απόλυση των 5 συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν τις προηγούμενες μέρες, προχώρησε και ο δήμος Πέλλας, αρνούμενος να προχωρήσει στην ανανέωσή τους.

H «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πέλλας καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου, αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις, που στήριξαν και στηρίζουν την ανακύκλωση των ανέργων, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους - ανέργους και για τις υπηρεσίες του δήμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ανεργία πετιούνται εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε νοσοκομεία και σχολεία(12/9/2017)
Μόνη λύση να νομοθετήσει η κυβέρνηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων(23/6/2017)
Πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες(22/6/2017)
Σήμερα το πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων και την απληρωσιά(28/12/2016)
Στις θέσεις τους ως το Γενάρη(31/10/2012)
ΑΤΙΤΛΟ(7/6/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org