Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει σε ιδιώτες τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου. Η απόφαση λήφθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, με τις ψήφους της παράταξης που στηρίζει τη δημοτική αρχή.

Το Σωματείο επισημαίνει πως «με διαδικασίες "fast track" στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου και λίγο πριν τα μεσάνυχτα», η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στην παραχώρηση της συντήρησης και της επισκευής οχημάτων σε ιδιώτη εργολάβο.

«Η μεθοδολογία που ακολούθησε», συνεχίζει, «δεν μας προκαλεί εντύπωση. Η πολιτική της είναι δεδομένη πλέον. (...) Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε, και από τη χτεσινή συζήτηση, ότι η διοίκηση του δήμου μια πολιτική ακολουθεί, και αυτή δεν είναι άλλη από αυτή που επιτάσσουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κατά τα άλλα υπερασπιστής του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε υπερασπιστής της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Αντί να φροντίσουν όλα αυτά τα χρόνια (...) να προχωρήσουν στη στελέχωση μόνιμου προσωπικού, επιστημονικού και τεχνικού, χαρίζουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα την οργάνωση και λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Βέβαια για το κόστος και από ποια τσέπη θα βγουν τα χρήματα, από τα μέλη της διοίκησης δεν βγήκε άχνα. (...) Αχνα δεν βγήκε και για τους εργαζόμενους που ουσιαστικά κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο την επόμενη περίοδο, καθώς με την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο οι συνάδελφοι ουσιαστικά δεν θα έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια, αφού θα τους απαγορευτεί να ακουμπούν τα αυτοκίνητα, μιας και τη συντήρηση θα την έχει αναλάβει ο εργολάβος. Οσο και να προσπαθεί να πείσει η διοίκηση του δήμου ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν και ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, εμείς τους λέμε ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου, αντί να κάνει τον ντίλερ στους εργολάβους, να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και για όλες τις υπηρεσίες.

Θα το επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά: Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου μάς αφορά όλους. Αφορά τους εργαζόμενους γιατί πρόκειται για τη δουλειά τους, αφορά όμως και τους δημότες γιατί το κόστος της ιδιωτικοποίησης και το κέρδος του εργολάβου το πληρώνουν οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη, όσο και να προσπαθεί η διοίκηση του δήμου να το αποκρύπτει.

Το ΔΣ του Σωματείου, με απόφασή του, θα προχωρήσει σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ώστε και η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης του δήμου να μείνει στα χαρτιά».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org