Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στάση εργασίας την Τετάρτη στη ΛΑΡΚΟ

Σε τετράωρη στάση εργασίας (10 π.μ. έως 2 μ.μ.) προχωρούν την Τετάρτη 9 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργολαβικών συναδέλφων τους, την κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας και στη συνέχεια Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον κινηματογράφο «Ιλιον».

Στις αρχές Αυγούστου, οχτώ εργαζόμενοι στην εργολαβία Καρατσιώλη βρέθηκαν στην ανεργία, καθώς ο συγκεκριμένος εργολάβος εγκατέλειψε το έργο, ενώ η διοίκηση της εταιρείας δεν φρόντισε για τη συνέχιση της εργασίας τους στον επόμενο εργολάβο. Στο μεταξύ, ο εργολάβος είχε αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους και ανασφάλιστους.

«Οι συνάδελφοι από 1/8/2017 είναι άνεργοι, απλήρωτοι, με κλεμμένα ένσημα και δεδουλευμένα, χωρίς καταγγελία σύμβασης στα χέρια τους για να μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, χωρίς ωροκτυπήσεις για να τεκμηριώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες το δίκιο τους», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. Και συνεχίζει: «Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτών των νέων συναδέλφων είναι η κυβέρνηση, η διοίκηση και η διεύθυνση που (...) εφαρμόζουν το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και εξυπηρετούν τους λίγους, τους εργολάβους, καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ευθύνη οι απολυμένοι, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι συνάδελφοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία και την ζωή τους την ίδια, οργανωμένα, την έχουν τα σωματεία. Μόνος του ο κάθε ένας είναι αδύναμος, όλοι μαζί είμαστε ανίκητοι».

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας και το λαό της περιοχής να συμπαρασταθεί στην κινητοποίηση. Σχολιάζει ακόμα τη στάση της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ, το οποίο «για άλλη μια φορά με τη στάση του κάνει ανοιχτά πλάτες και τα στραβά ματιά σε εργολάβους και ΛΑΡΚΟ».

«Η τύχη των συναδέλφων μας που απολύθηκαν είναι στα χέρια του κάθε εργαζόμενου. Η επιτυχία της στάσης εργασίας θα σηματοδοτήσει την αποτελεσματικότητα που θα έχουμε. Σήμερα χτύπησαν αυτούς, αύριο όλους μας. Οι απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις απόπειρες υπονόμευσης της οργάνωσης των εργαζομένων(19/12/2017)
Δράση για ενιαία οργάνωση και πάλη όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ(3/9/2017)
Απεργιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες στη ΛΑΡΚΟ(17/8/2017)
Προετοιμάζει απεργιακή κινητοποίηση το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου(12/8/2017)
Καταγγέλλει τις απολύσεις εργολαβικών εργατών στη ΛΑΡΚΟ(3/8/2017)
Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων(25/4/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org