Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να ακυρωθεί η απόλυση εργαζομένου στον «Φιλοκτήτη»

Ο αγώνας για την ακύρωση της απόλυσης του εργαζόμενου από το Κέντρο Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» (όμιλος ΙΑΣΩ), για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, προσλήψεις προσωπικού και αυξήσεις στους μισθούς συνεχίζεται, τονίζει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας.

Το κλαδικό σωματείο διεκδικεί την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία, σχολιάζοντας ότι «η απόλυση αυτή επιχειρείται, σε μια περίοδο, που η εντατικοποίηση της εργασίας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εξαντλητική δουλειά, τα ρεπό που κόβονται, η συστηματική καθυστέρηση καταβολής των μισθών έχουν οδηγήσει σε παραίτηση πολλούς συναδέλφους. Για να μπορέσει να παγιώσει τις άθλιες συνθήκες εργασίας, η εργοδοσία καταφεύγει στην καταστολή, στην τρομοκρατία των εργαζομένων. Τους ενόχλησε η οργάνωση στο επιχειρησιακό σωματείο, η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 17η Μάη, η διεκδίκηση δικαιωμάτων. Γι' αυτό ανακοίνωσε την απόλυση του εκλεγμένου συνδικαλιστή».

Παράλληλα καταγγέλλει τον πρόεδρο και μέρος των μελών της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου του «Φιλοκτήτη», «γιατί συμμάχησαν με την εργοδοσία στην προσπάθεια της τελευταίας να καλλιεργήσει τρομοκρατικό κλίμα στο χώρο δουλειάς, να παγιώσει και να εμβαθύνει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις». Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τη διεύθυνση της εταιρείας, «η οποία κρύβεται, προτείναμε κοινό αγώνα με το επιχειρησιακό σωματείο με στόχο την ακύρωση της απόλυσης (....) Η εργοδοσία, που επιτίθεται με σφοδρότητα στα εργατικά δικαιώματα, βρήκε σε αυτή την προσπάθειά της σύμμαχο τον πρόεδρο και ορισμένα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου» και καταγγέλλει μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου ότι:

  • Αρνήθηκαν να γίνει παρέμβαση στη διοίκηση της εταιρείας. Δεν έκαναν τον κόπο να βγάλουν ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης. Δικαιολογούν την απόφαση της εταιρείας για την απόλυση ως νόμιμο δικαίωμά της.
  • Συκοφαντούν το κλαδικό σωματείο ότι δήθεν προκάλεσε αναστάτωση, με τις περιοδείες και την ενημέρωση που έκανε.
  • Την ώρα που σε δεκάδες εργαζόμενους κόβονται ρεπό και άδειες, οι ίδιοι συνδικαλιστές αρνούνται ότι η δουλειά είναι εξαντλητική, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, διατυμπανίζουν ότι «σε αυτή την εταιρεία είμαστε προνομιούχοι, γιατί οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών δεν είναι μεγάλες»!
  • Τελευταία ενέργεια, η πραξικοπηματική απόφαση (χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ) για «κλείσιμο» του θέματος της απόλυσης. Κάλεσαν αιφνιδιαστικά Γενική Συνέλευση ημέρα Σάββατο, την ανακοίνωσαν μόλις 2 μέρες νωρίτερα, με στόχο να μην υπάρχει μαζική συμμετοχή, εκβιάζουν με ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί απαρτία, το ζήτημα για το επιχειρησιακό σωματείο και τη διοίκησή του «θα θεωρηθεί λήξαν και καμία περαιτέρω ενέργεια δεν θα υπάρξει».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ