Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Οχι άλλες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων»

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο, με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Με το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Αδενδρο το Σάββατο 13 Μάη, συνεχίζονται τα τραγικά ατυχήματα με θύματα επιβάτες και εργαζόμενους. Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ότι η πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος - η απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, οι δραστικές μειώσεις σε εργατικό δυναμικό, οι μεγάλες ελλείψεις στη συντήρηση, επισκευή του δικτύου και των συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας, οδηγούν σε αιματηρά δυστυχήματα όπως αυτό του Αδενδρου.

Κριτήριο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και των διοικήσεων των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με οδυνηρές συνέπειες για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Κατάργησαν δίκτυα γραμμών, έκλεισαν σταθμούς, έδιωξαν προσωπικό, υποβάθμισαν τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας. Τα τελευταία 10 - 11 χρόνια η κυκλοφορία των τρένων στο συγκεκριμένο σταθμό (αλλά και σε άλλους), λόγω της μη ολοκλήρωσης και παράδοσης των έργων "τηλεδιοίκησης", γίνεται από τις παρακαμπτήριες γραμμές, αντί να γίνεται από τις κύριες σιδηροδρομικές γραμμές, για συνεχίσουν το δρομολόγιό τους.

Στα τρένα δεν λειτουργεί το σύστημα ασφαλείας που εξασφαλίζει την ακινητοποίησή τους με βάση τις ενδείξεις των φαναριών, αλλά και επιπρόσθετα ότι στο συγκεκριμένο σταθμό δεν λειτουργούσαν.

Οχι άλλες θυσίες, όχι άλλο αίμα στο βωμό της κερδοφορίας των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Μόνο όταν ο εργαζόμενος λαός θα πάρει την εξουσία, ο σιδηρόδρομος μπορεί ν' αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, να γίνει ασφαλές, φθηνό, αξιόπιστο μέσο μεταφοράς για τις λαϊκές οικογένειες, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο και γενικότερα της εργατικής τάξης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, συναδέλφων και επιβατών, που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα στο Αδενδρο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τέμπη» δεν έχει μόνο η Ελλάδα(2024-02-27 00:00:00.0)
Διπλό σιδηροδρομικό «ατύχημα» στο εγκαταλελειμμένο δίκτυο(2022-08-02 00:00:00.0)
«Ανθρώπινο λάθος» λέει ο ΟΣΕ(2010-12-11 00:00:00.0)
Δυστύχημα με τραγικό απολογισμό(2006-02-17 00:00:00.0)
Ατυχήματα καρμπόν στις ράγες(2006-02-09 00:00:00.0)
Εκτροχιάστηκε τρένο(1997-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ