Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ
«Ανθρώπινο λάθος» λέει ο ΟΣΕ

ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε περισσότερα ατυχήματα

Eurokinissi

Τη συνήθη δικαιολογία του «ανθρώπινου λάθους» διοχετεύει η διοίκηση του ΟΣΕ για τον προχτεσινό εκτροχιασμό επιβατικού τρένου στον Αχλαδόκαμπο, που είχε ως συνέπεια το θάνατο ενός επιβάτη και τον τραυματισμό άλλων δύο. Υπενθυμίζουμε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10.15 μ.μ. στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου Αργολίδας, 600 μέτρα πριν το σιδηροδρομικό σταθμό, με κατεύθυνση προς Αργος. Στην αμαξοστοιχία, που αποτελούνταν από τη μηχανή και ένα βαγόνι, επέβαιναν 7 άτομα, οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν 3 άτομα, εκ των οποίων ο ένας ήταν νεκρός και οι άλλοι δύο ελαφρά τραυματισμένοι.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε την «οδύνη» της για το τραγικό περιστατικό, σημειώνοντας ακόμη ότι άμεσα θα συγκροτηθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Το δυστύχημα αποτελεί μέρος της συνολικότερης εικόνας της ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Ως συνήθως ο ΟΣΕ ξαναμίλησε πάλι για ανθρώπινο λάθος (είχε βάλει καρμπόν όταν συνέτασσε πόρισμα του προηγούμενου ατυχήματος). Το συγκεκριμένο ατύχημα δεν μπορούμε να το απομονώσουμε από το περιβάλλον όταν:

-- Από τις συγκεκριμένες συνθήκες που διαμορφώνουν οι πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και των υπόλοιπων εργαλείων τους.

-- Το ατύχημα συνέβη σε ένα δίκτυο που το έχουν υπό κατάργηση, άρα υπό πλήρη απαξίωση χωρίς συντήρηση και επισκευή γραμμής και τροχαίου υλικού.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπό καθεστώς συκοφάντησης, τρομοκρατίας, απόλυσης ή μετάταξης.

Οι τυχεροί (προσωρινά) που μένουν θα είναι χωρίς κανένα δικαίωμα παρά μόνο υποχρεώσεις, πολύ πιο φτηνοί, πιο ευέλικτοι, μέσα στην ανασφάλεια.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ και κατ' επέκταση η κυβέρνηση δεν ασχολείται με το πόσο ασφαλής θα είναι η σιδηροδρομική μεταφορά, αλλά μόνο πώς θα μετατρέψει το αγαθό αυτό σε εμπόρευμα και κέρδος για τους ιδιώτες - μονοπώλια. Τους τον παραδίνει για εκμετάλλευση. Είναι αποδεδειγμένο και σίγουρο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε περισσότερα ατυχήματα (γιατί ασφάλεια σημαίνει κόστος). Σε αυτό το κάδρο πρέπει να τοποθετήσουμε το ατύχημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ