Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα στον κλιματισμό του Θριάσιου Νοσοκομείου

Τα προβλήματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο λόγω υπολειτουργίας του συστήματος κλιματισμού αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Στην Ερώτηση αναφέρεται: «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Θριασίου Νοσοκομείου προκαλεί η υπολειτουργία του συστήματος κλιματισμού, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς και εργαζόμενοι στις περισσότερες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, να δυσκολεύεται η πραγματοποίηση θεραπευτικών και διαγνωστικών επεμβάσεων και να επιβαρύνεται η υγεία σε χειρουργημένους και σοβαρά πάσχοντες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κατάσταση είναι χειρότερη σε πολλά από τα κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου, όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα Χειρουργεία, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μονάδα Εμφραγμάτων, η Αιμοδοσία, το Αιμοδυναμικό και το Ακτινολογικό Εργαστήριο, η Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική και η Χειρουργική Κλινική καθώς και η Ψυχιατρική και η Παιδιατρική Κλινική.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, στο νοσοκομείο είναι εγκαταστημένες πέντε κεντρικές μονάδες ψύξης - θέρμανσης με συνολικά δέκα μοτέρ, από τα οποία δεν λειτουργούν τα τρία, ενώ και από τα υπόλοιπα επτά, τα τέσσερα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς, εργαζόμενοι και επισκέπτες του νοσοκομείου. Αν και επανειλημμένα έχει ζητηθεί η αντικατάσταση των μηχανημάτων που δεν λειτουργούν, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από τις διοικήσεις του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, που συνεχίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία διατήρησε την κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία για το 2017 στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα με πέρυσι και τη μείωσε για τον ΕΟΠΥΥ κατά 200 εκατ. ευρώ και για τις μονάδες ΠΕΔΥ κατά 7 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να "μπουκώνει" με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων ευρώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες και να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για εξοπλισμούς και για τη συμμετοχή μας στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας, τι μέτρα θα πάρει για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού στο Θριάσιο Νοσοκομείο για να σταματήσουν η καταπόνηση των εργαζομένων και η επιβάρυνση της υγείας των ασθενών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργαζόμενοι και ασθενείς «λιώνουν» από τη ζέστη (2017-07-12 00:00:00.0)
Κλειστές χειρουργικές αίθουσες στο «Θριάσιο» (2016-03-17 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν Αιμοδοσία και Παιδιατρική Κλινική (2013-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org