Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η αγωνιστική πίεση των εργαζομένων έφερε αποτέλεσμα

Από την προχτεσινή συνέλευση των εργαζομένων
Από την προχτεσινή συνέλευση των εργαζομένων
Την αγορά μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) ενέκρινε χτες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Νέας Ιωνίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα τα προμηθευτούν οι εργαζόμενοι. Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησης εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας στον δήμο, που έγινε μία μόλις μέρα πριν, οι οποίοι απασχολούνται μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» διάρκειας 8 μηνών, απαιτώντας να τους δοθούν μέσα προστασίας και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Μια εξέλιξη που διέψευσε τον ισχυρισμό της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) η οποία έλεγε πως «ό,τι και να κάνουμε δεν θα επιταχύνει κάποιες διαδικασίες»! Είναι πλέον προφανές ότι είχε στόχο την υπονόμευση της κινητοποίησης.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας, η οποία πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα, χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργαζομένων και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή που δεν έχει δώσει μέχρι τώρα, ως όφειλε, ΜΑΠ και δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκαν τρία σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» που έγιναν σε διάστημα περίπου δύο μηνών σε εργαζόμενους του δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, έναν συμβασιούχο και δύο μέσω «κοινωφελούς».

Ακόμα η ΔΑΣ αναφέρεται σε καταγγελίες εργαζομένων ότι «υποχρεώνονται να εργαστούν κάθε Σάββατο με διακεκομμένο ωράριο, 6.30 με 10 το πρωί και 4 με 7 το απόγευμα, χωρίς μάλιστα να υπογράφουν στο παρουσιολόγιο». Επίσης, καταδικάζει τη στάση της ΑΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ