Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο προσκήνιο οι επικίνδυνες συνθήκες διακομιδής των ασθενών

Την απόλυση ειδικευόμενου της Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, ο οποίος αρνήθηκε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή ασθενούς που νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Ο συγκεκριμένος ειδικευόμενος αρνήθηκε να συνοδεύσει τον ασθενή όταν κρίθηκε ότι έπρεπε να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω αντιμετώπιση λόγω εμφάνισης επιπλοκών, καθώς «δεν είχε εξασφαλιστεί για τη διακομιδή η αναγκαία υποστήριξη με γιατρό ανάλογης ειδικότητας και εμπειρίας προς το είδος και τη βαρύτητα της πάθησης του περιστατικού».

«Ο συνάδελφος απολύθηκε γιατί "δε συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις". Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης και όχι ότι "επέδειξε απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά και αδικαιολόγητη άρνηση προσέλευσης για ιατρική εξέταση", όπως ισχυρίζεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, επισημαίνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι διακομιδές των ασθενών, τις τραγικές ελλείψεις στις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής, αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος, που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή. Καθημερινά διακομίζονται ασθενείς από γιατρούς χωρίς επαρκή ή με καθόλου εμπειρία στην υποστήριξη βαριά πασχόντων (π.χ. αγροτικοί γιατροί). Ασθενείς και εργαζόμενοι στις μονάδες Υγείας πληρώνουν καθημερινά το τίμημα αυτής της πολιτικής, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία τους, αλλά την ίδια τους τη ζωή».

Η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες της διακομιδής του ασθενούς. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που προκύπτουν στη διαδικασία των διακομιδών. Και απαιτεί:

  • Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του ειδικευόμενου.
  • Την πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ μέσα στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, την πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ειδικά εκπαιδευμένο για έκτακτα περιστατικά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα ώθηση στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων(2024-04-04 00:00:00.0)
Καμπανάκι κινδύνου για την οριακή λειτουργία των μονάδων Υγείας(2023-08-08 00:00:00.0)
Εγκληματικές οι ελλείψεις στις ΜΕΘ και στη ΜΑΦ(2023-02-01 00:00:00.0)
Ασθενείς σε φορεία στα επείγοντα η «νέα κανονικότητα»(2022-01-14 00:00:00.0)
Ντροπή η κυβέρνηση να προσφέρει στους ιδιώτες τζάμπα γιατρούς!(2021-03-17 00:00:00.0)
Αποφάσισε «άσφαιρη» απεργία(2009-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ