Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις απολύσεις εργολαβικών εργατών στη ΛΑΡΚΟ

Τις απολύσεις οχτώ εργολαβικών εργατών που εργάζονταν στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ. Οι οχτώ εργαζόμενοι, που ήταν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, βρέθηκαν στην ανεργία όταν ο εργολάβος στον οποίο απασχολούνταν εγκατέλειψε το συγκεκριμένο έργο, ενώ η ΛΑΡΚΟ δεν φρόντισε να συνεχιστεί η εργασία τους στον νέο εργολάβο.

«Δεν έχει κοπάσει ο απόηχος της κυβερνητικής φιέστας του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λαμία και έγιναν 8 απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ από μια εργολαβία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή και συνεχίζει: «Τα προβλήματα των εργαζομένων στον συγκεκριμένο εργολάβο τα γνώριζαν η κυβέρνηση, οι βουλευτές της Φθιώτιδας και η διοίκηση της επιχείρησης: Απλήρωτο και ανασφάλιστο προσωπικό. Τώρα ήρθαν και οι απολύσεις και έκαναν πολύ γρήγορα θρύψαλα την εικόνα που προσπάθησαν να στήσουν ο πρωθυπουργός με την υπόλοιπη κυβερνητική κουστωδία, οι βουλευτές, τα τοπικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επιβεβαίωσαν επίσης τον καιροσκοπικό, υπονομευτικό και τελικά επικίνδυνο για το εργατικό κίνημα χαρακτήρα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράστηκε από την πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και από το νόθο Εργατικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Δεν μπορούμε επίσης να παραλείψουμε και τη χείρα βοηθείας που έτεινε και η τοπική διοίκηση στην καλλιέργεια αυταπατών και αποδοχής της κατάστασης από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, ώστε να θεωρούν "εθνική υπόθεση" τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να θυσιάζονται γι' αυτά.

Κανένας τους δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί και να αποσείσει από πάνω του τις πολιτικές ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση. Και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, για την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί, για τις φοβερά επικίνδυνες συνθήκες και, τελικά, για την κοινή τους στρατηγική να παραδώσουν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - την επιχείρηση βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, μαζί με τον αγώνα «για την επαναπρόσληψη, την πληρωμή και το ένσημο των εργαζομένων, μαζί με την προσπάθεια για κατάργηση των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και σε κάθε επιχείρηση», να παλέψουν με στόχο τη δική τους εξουσία, «την εργατική εξουσία, όπου η οικονομία θα υπηρετεί αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες, ο ορυκτός πλούτος θα είναι λαϊκή περιουσία και θα είναι ενταγμένος σε ενιαίο φορέα διαχείρισης, μέσα σε ένα πλαίσιο κεντρικού σχεδιασμού ανάπτυξης της κοινωνίας».

  • Την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργατών για την κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών της ΛΑΡΚΟ εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικά απαντούν στις νέες απολύσεις και την εκποίηση έναντι «πινακίου φακής»(2022-11-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα από εργολαβικούς εργάτες(2017-09-16 00:00:00.0)
Απεργιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες στη ΛΑΡΚΟ(2017-08-17 00:00:00.0)
Προετοιμάζει απεργιακή κινητοποίηση το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου(2017-08-12 00:00:00.0)
Στάση εργασίας την Τετάρτη στη ΛΑΡΚΟ(2017-08-05 00:00:00.0)
Αντίσταση στη συμμαχία εργολάβων - διοίκησης(2007-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ