Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η υπόθεση Γεωργίου θα εξεταστεί στο πλαίσιο του Γιούρογκρουπ

Την «ανησυχία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε και χτες από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέροντας παράλληλα πως η υπόθεση θα εξεταστεί από τα κράτη - μέλη στο πλαίσιο του Γιούρογκρουπ.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως «αυτό που έχει για εμάς σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο, και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις».

Ανέφερε ακόμα ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοιχτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Εξάλλου, στους «Financial Times» μίλησε από τις ΗΠΑ ο Ανδ. Γεωργίου. «Καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ», ισχυρίστηκε, δηλώνοντας ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και προσθέτει: «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό, και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής». Η εφημερίδα παραθέτει απόψεις σχολιαστών που στην ουσία θεωρούν τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αποδιοπομπαίο τράγο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ