Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ

Με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών συνεχίστηκε χτες, για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σήμερα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Και η χτεσινή συζήτηση φανέρωσε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη στρατηγική ταύτιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, που θέλουν Ανώτατη Εκπαίδευση και Ερευνα στην υπηρεσία των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και ως ένα ακόμα πεδίο κερδοφόρας δράσης για το κεφάλαιο. Για «επιχειρηματικότητα της καινοτομίας» και του... κοινωνικού οφέλους μίλησε ο πρωθυπουργός, για «μη κρατικά πανεπιστήμια» σε άμεση σύνδεση με την «επιχειρηματικότητα» μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ για να κρύψουν αμφότεροι ότι «δουλεύουν» για την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου επιδόθηκαν στο γνωστό «πόλεμο της ατάκας» και σε προκλητικό διαγκωνισμό για το ποιος... ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά των φτωχών συνοικιών.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε το νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του. Οτι, δηλαδή, όπως τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στη χτεσινή συζήτηση, «δίνει πραγματικό άσυλο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και επιδιώκει να δώσει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις», σε βάρος του δικαιώματος στη μόρφωση των παιδιών των εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Απηύθυνε δε κάλεσμα για οργάνωση της πάλης και συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που υποτάσσει και την επιστήμη και την Ανώτατη Εκπαίδευση, τις σπουδές της νεολαίας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ