Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Ολοι αύριο στην απεργία - Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια

Σε ανακοίνωσή της για τη χτεσινή συνάντηση των εργαζομένων στους δήμους με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, για το ζήτημα των απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων, η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει τα εξής:

«Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρουσίασε σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων. Πρότεινε 2.576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ με βάση τα αιτήματα των δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των δήμων με μόνιμους διορισμούς. Επί της ουσίας με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης, απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.

Καμία ανοχή, καμία αναμονή - Ολοι στον αγώνα

Κάνουμε καθαρό στην κυβέρνηση και στους δημάρχους ότι δεν θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.

Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη τη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση στην κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει ένα στημένο παιχνίδι μαζί με τους δημάρχους, εξαπάτησης, παγίδευσης και διάσπασης των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή και στη ζωή των παιδιών μας δεν το παζαρεύουμε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ολοι και όλες, με όλες μας τις δυνάμεις, την Πέμπτη 22 Ιούνη στην απεργία.

Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

-- Καμία απόλυση συμβασιούχου.

-- Να φέρει τώρα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

-- Να ανάψει και να φουντώσει σε όλα τα αμαξοστάσια η φωτιά του αγώνα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org